DAAS (markera), IaaS (tick), OPaaS (kryssa), taas …

En kraftfull grupp av myndigheter backar den senaste “som en tjänst” push i Nya Zeeland, vilket ger kors statliga tele som en tjänst.

Telekommunikation as a Service (taas) är ett gemensamt initiativ mellan Institutionen för inrikesfrågor och ministeriet för ekonomi, innovation och sysselsättning, men en begäran om information från teleoperatörer släpptes denna vecka, säger ansträngningen är ett samarbete mellan en mycket bredare grupp av myndigheter.

Dessa inkluderar Institutionen för kulturvård, Hälsofördelar Limited, Inland Revenue, ministeriet för primära industrier, ministeriet för social utveckling, Nya Zeeland Defence Force, Nya Zeeland polisen och Nya Zeeland handel och Enterprise.

Taas syftar till att skapa tvär statliga telekommunikation och hanterade säkerhetstjänster kommer från en “konkurrenskraftig innovativ marknad” begäran dokumentet säger.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Taas och andra “som en tjänst” ansträngningar leds av regeringen Chief Information Officer (GCIO), som har redan, ledde leverans, av all-of-government skrivbordet som en tjänst, infrastruktur som en tjänst och produktiviteten som en service.

DIA och MBIE vill bättre förstå telekommunikation och lyckades säkerhets utbudet på marknaden “, begäran säger.” Vi tror att den nyzeeländska regeringen kan konsumera dessa tjänster på ett mer effektivt sätt, både leverantörens och byrå perspektiv.

Vi söker för marknaden att föreslå innovativa alternativ som gör det möjligt för transformerande ändring av befintliga kommersiella, arkitektoniska och verksamhetsmodeller för dessa tjänster.

Målen för taas är att minska kostnaderna för ägande av telekommunikation och förvaltas säkerhetstjänster regeringen, förbättra samverkan mellan myndigheter och våra leverantörer, ökad valuta för pengarna, minska kostnaderna till leverantörer, och se till att tjänsterna kan ske på ett säkert sätt.

Tjänsterna kommer att tillhandahållas “som en tjänst”, tar bort behovet av regeringen att äga specialiserade tekniska tillgångar och upprätthålla teknisk spjutspetskompetens, säger begäran. Det kommer också att minska överlappande tjänster och anslutningar över regeringen.

Anslutning kommer att tillhandahållas av standard för all infrastruktur som en tjänst (IaaS) datacenter från en auktoriserad regering nätverksport.

Taas kommer också tillgodose kraven nätverks räddningstjänsten och leverera contact center optimering.

Begäran stänger den 7 juli med workshops kommer att hållas i juli till september.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar