Cyber ​​utgifter: Här är där pengarna går

Regeringen har gett lite mer i detalj om hur man spenderar sin £ 200m årliga cyber budget, med försvar mot sofistikerade och statsunderstödda attacker mot kritisk nationell infrastruktur och försvarsleveranskedjan tar merparten av finansieringen.

Regeringen offentliggjorde sin National Cyber ​​Security Strategy 2011. Bland dess mål är att göra den brittiska mer motståndskraftig mot onlineattacker och “bättre kunna skydda [sina] intressen i cyberrymden”.

Strategin stöds av National Cyber ​​Security Program som – med £ 860m i finansiering under fem år – syftar till att förbättra den brittiska förmåga “att upptäcka och besegra avancerade hot”, samt ökar polisens förmåga att hantera nätet brott och förbättra cybermedvetenhet och riskhantering över brittiska företag.

I sin senaste lägesrapport, som släpptes förra veckan, regeringskansliet i detalj där £ 200m har för avsikt att spendera på programmet i år kommer att gå.

Inuti den hemliga digitala kapprustningen: inför hotet av en global cyberwar, Nato uppdaterar cyberförsvarspolitik som digitala attacker blivit en standard del av konflikten, Fientliga statligt sponsrad hackare brutit regeringen nätverk

Den största delen (£ 93.2m) kommer att gå på “suverän förmåga att upptäcka och besegra avancerade hot.” En stor del av detta kommer att gå till övervakningsbyrå GCHQ att “upptäcka och försvara sig mot de alltmer sofistikerade cyber hoten mot Storbritannien”, sade regeringskansliet.

Brittiska regeringen utgifter på National Cyber ​​Security Strategy 2014-5. Bild, UK Cabinet Office, Medan rapporten säger mycket av detta arbete “nödvändigtvis klassificeras”, tillägger den intelligens som samlats in av GCHQ används för att “ge skydd i takt och omfattning till viktiga nätverk av nationell betydelse”. Det sade i det kommande året GCHQ kommer att utöka ett program för att dela intelligens på “fientlig stat och nätbrottslighet aktivitet” med säkerhetsprövning personal i kommunikationsföretag så att de kan även skydda sina nätverk mot angrepp.

Den näst största bit av finansiering kommer att gå till “integrering cyber genom försvar” som syftar till att förbättra säkerheten igenom leveranskedjan (det £ 200m budgeten inte innehåller mer allmän försvarsutgifter i cyber arenan, där de väpnade styrkorna bygger sina egna offensiv digital krigföring kapacitet som en del av £ 500 projekt.)

Tidigare i år avslöjade regeringen att statligt stödda hackare lyckats bryta sin säkra intranät, medan försvarsindustrin har också länge varit ett mål för statsstödda hackare som vill stjäla militära hemligheter.

Båda de två favoritområden för cyber utgifter är ett svar på en pågående hacking epidemi, mycket av det med antingen explicit stöd eller tysta godkännande av en nationalstat.

Utöver dessa två områden, som en del av £ 200m finansiering, regeringen också utgifterna £ 29,1 på att förbättra polisens respons på cyberbrott och £ 21m på medvetenhet privata sektorn.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Rapporten redovisar några av försöken att göra den privata sektorn att göra ett bättre jobb it-brottslighet förebyggande, såsom “hälsokontrollen” projekt som genomförs av avdelningen för näringsliv, innovation och kompetens (BIS) för att bedöma hur styrelserna för topp Storbritannien företag hanterar risker på.

Avdelningen har också publicerat råd för corporate finance sektorn itu med cyberhot kring fusioner och förvärv, uppköp och riskkapital.

Rapporten noterade ett antal framgångar genom skattmasen eget in-house cyber laget, som har bidragit till att bekämpa bedrägerier på sammanlagt mer än £ 100m detta räkenskapsår.

Rapporten sade 94 procent av bedrägliga e-postmeddelanden skoja HMRC webbdomäner nu raderas av Internetleverantörer innan de når sina kunders brevlådor. HMRC har också svarat på mer än 75.000 nätfiskerapporter och tas ner mer än 4000 olagliga hemsidor.

Men det allmänna läget för cyberdefence i den privata sektorn är fortfarande ojämn: regeringens egen forskning visar att 81 procent av stora organisationer och 60 procent av små organisationer rapporterade ett brott, medan kostnaden och svårighetsgraden av överträdelser ökat markant.

För små organisationer, de värsta brott kostar mellan £ 65.000 och £ 115.000 i genomsnitt och för stora organisationer mellan £ 600,000 och £ 1,15 m, enligt rapporten.

I juni GCHQ, BIS, och regeringskansliet lanserade Cyber ​​Essentials certifiering för att främja införandet av grundläggande säkerhetskontrollerna av företag. Sedan lanseringen bara 124 har tilldelats märket. Men från och med oktober i år, med Cyber ​​Essentials ackreditering har varit obligatoriskt för vissa leverantörer till den offentliga sektorn, som sannolikt kommer att öka antagande.

Mer om cyberdefence

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund