Cyber ​​företagsledare erkänna sig skyldig till dataintrång konkurrerande företag

Fem anställda från cyber fast Quadsys har erkänt att hacka till en rivaliserande företagets servrar påstås stjäla kunddata och prisinformation.

Enligt The Register, medlemmar av de bästa Quadsys leden erkände sig skyldig till hacking avgifter efter en rad utfrågningar.

Ägaren av Quadsys, Paul Streeter, vd Paul Cox, chef Alistair Barnard, kundansvarig Steve Davies och säkerhetskonsult Jon Townsend alla verkade vid Oxford Crown Court och erkände att “få obehörig åtkomst till datormaterial för att underlätta att begå brott. ”

Detta kan leda till upp till 12 månader i fängelse eller böter.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

I mars 2015 var de fem män greps och sedan ut i augusti. Gruppen var ursprungligen hölls misstänkta för stämpling till dator missbruk brott, obehörig PC tillgång och konspiration att förvärva och använda kriminella egendom – påstås de uppgifter som hör till kunder i konkurrerande företag, liksom företagets prissättning nivåer.

Domaren som ansvarar för ärendet reducerade svårighetsgraden av avgifterna. Publikationen säger att i augusti, alla fem erkände inte skyldigt till en räkning av “säkra obehörig åtkomst till datormaterial med avsikt”, vilket är emot lagen brittiska Computer Missbruk 1990.

Efter tre grunden och fall förhör, var ytterligare en räkning för att säkra tillgång till dator material utan brottsligt uppsåt läggas till listan, som Townsend erkände sig skyldig. Cox har också belastats med utpressning, som han sig icke skyldig.

De beror på dömas den 9 september. En andra laddning, få obehörig åtkomst till datormaterial med avsikt att begå ett brott, kommer också att höras.

Oxfordshire, UK-baserade Quadsys är en återförsäljare av IT- och cyberprodukter, hårdvara och tjänster. Företaget säljer programvara från leverantörer inklusive Websense, Checkpoint och F-Secure. Bland kunderna finns Leeds United FC, South Tyne and Wear Primary Care Trust och Derry City Council.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund