Couchbase 4.0 släpptes, tillägger flerdimensionell skalning och mer

När jag först stötte NoSQL databaser Jag blev lite chockad att ta reda på att de bara kan ge en snabb uppslagning av en datapost av dess ID. Utgångspunkten för att indexera en icke-nyckelfält / attribut är något tas för givet i relationsdatabasen världen. Men i NoSQL världen, där databaser är fokuserade på att utföra enkla operationer mycket snabbt, var tanken att skapa en så kallad sekundär index typiskt anses vara ett överdåd, och en som kan skada prestandan överlag.

Sekundära index inte är sekundär, det är förändrats dock och med sin nya 4,0 release, ansluter Couchbase det växande antalet NoSQL databaser som stödjer och omfamnar sekundära index. Det intressanta med sekundär indexering i Couchbase fall är dock att medan produktteamet var att lägga förmågan, gjorde det en massa annat arbete för att säkerställa att den primära NoSQL användningsfall nyckelbaserade sökningar inte drabbas av en tillbakagång i prestanda .

Den senaste versionen av öppen källkod dokumentlagret Couchbase siktar på att göra livet enklare för utvecklare med bland annat en ny SQL-baserad frågespråk.

En storlek behöver inte passa alla, Couchbase erbjuder nu en arbetsbelastning isolering funktion som ger kunderna möjlighet att ägna särskilda noder i ett kluster för att fråga, indexering, eller datalagring. Så, till exempel, kan en åtta-nod kluster ägna 2 noder för att fråga, 2 mer att indexering och ytterligare 3 till data. Inte bara detta hålla indexering från att skada frågeprestanda, eller vice versa, men det tillåter justering nod-nivå hårdvarukonfigurationer till specifika uppgifter.

Geospatiala index, som medger indexering över två värde (typiskt latitud och longitud), Nya filtreringskapacitet på Couchbase Cross-Data Center Replication (XDCR), vilket gör att specifika data som ska replikeras till specifika geografiska platser, en ny databasmotor, kallad ForestDB.

En nod tillägnad frågande kan utrustas med en hel del minne, medan datanoder kan optimeras för snabb och / eller hög lagringskapacitet. Detta innebär att lagring och compute kan skalas oberoende av varandra, vilket leder till mycket mer elastisk anskaffning av resurser. Med detta i åtanke, Multi Dimensional skalning (MDS) moniker att dessa funktioner omfattas är ganska träffande beskrivning.

Couchbase index innehåller pekare till sina rader “motsvarande ID. Detta möjliggör rad-nivå hämtar utföras via en vanlig nyckel lookup, som med tidigare versioner av Couchbase, se till att NoSQL frågeanvändningsfall fortsätter att utvecklas väl,. Åh, och ytterligare tre saker; Couchbase 4.0 ger andra tillägg till produkten, Inklusive

På den sista punkten var ForestDB utvecklats vid Couchbase, och infördes som en beta förra året. Couchbase 4.0 är den första versionen av produkten för att använda den. ForestDB använder något som kallas Hierarkisk B + Trie som dess grundläggande struktur, i stället för den mer konventionella (och Couchbase säger mer begränsad) B-Tree teknik som används i relationsdatabaser.

Välja bort,? En trevlig aspekt av dessa nya funktioner är att man inte behöver använda dem tills du är redo. Kunderna kan fortsätta att använda endast använder primära index om de vill. De behöver inte konfigurera sin kluster för arbetsbelastning isolering eller använda filtrerad XDCR. När kunderna känner sig redo men de kan dra nytta av dessa funktioner en-till-en-tid eller ta på ett par av dem tillsammans.

Med hänsyn tagen till iterativ antagande av nya funktioner är en bra idé, jag skulle till och med säga att det är viktigt. Eftersom medan det är fantastiskt att se NoSQL databaser mogna, är en del av en teknik mognad så att kunderna kan distribuera nya funktioner på ett kontrollerat sätt.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta