Contracted vs. förbetalda trådlösa

denise Amrich

Christopher Dawson

Moderatorn har levererat en slutlig dom.

Olåsta enheter definitivt öppnar upp nya möjligheter, särskilt för dem med benägenhet eller kompetensnivå för flirta med fara. Nya sätt att få problem, undvika oönskade engagemang och vara annorlunda kommer alltid att hålla en vädjan – oavsett om en anledning, en säsong eller en livstid. Det är inget fel med det.

Mic kontroll … är mina debattörer står vid?

Nexus 4, den ökade tillgången på olåsta iPhones, Ett skifte bland förbetalda leverantörer att erbjuda smartphones eller SIM-only, sätta din egen telefon planer istället för sänkta funktionen telefoner, dataanvändning lock av stora flygbolag är alltför restriktiv med tabletter och smartphones

Men för dem av oss som gillar den förbättrade produktivitet som kommer med att göra ett beslut om att engagera sig i en noggrant undersökt, anständigt kvalitetssystemet som är lämpliga för våra behov, det är skönt att inte behöva lära sig att använda en ny telefon var femte minut när vår no-name bärare gör något cheesey som gör oss gå ut i en huff.

Du kommer att betala en eller annat sätt. Oavsett om du har att skrapa av med en olåst äldre telefon, eller om du måste betala fullt frakt för en un-subventionerade snazzy ny, eller du jailbreaka den och kompromisser säkerhet, eller om du har att spendera en hel del tid ständigt lära sig använda ny växel, eller om du har att finansiera komma ur ett kontrakt … huset vinner alltid.

Låt oss inte glömma att det inte handlar om telefoner. Det handlar om enheter som surfplattor med 4G i dem. Dessa måste ansluta till företagsnätverk i de bolag där de flesta av oss måste arbeta för att betala för alla elektroniska prylar som vi älskar så mycket.

Ett sätt att företagen kan dra några av fördelarna med BYOD men inte ge efter för totalt kaos är att ge en lista över acceptabla enheter och bärare. Denna lista är troligen att omfatta stora telefonbolag som vanligtvis innebär kontrakt. Om ett företag har valt att tillhandahållande telefoner och andra mobila enheter, kommer de att ingå avtal med en stor aktör inom den mobila utrymme för att få en paketlösning. På så sätt kan de torka enheterna distans om de går vilse eller blir stulen, och ställa in olika garantier för att rädda användare från sig själva (och rädda sig från sina egna användare).

Så, är säkerheten för tillförlitlig bärare lock-in med välrenommerade leverantörer här för att stanna.

Förbetalda telefoner är inte bara för barn, morföräldrar, och narkotikahandlare längre. Allt fler förbetalda telefoner gör sin väg in i händerna på smarta, kunniga konsumenter som vill spara pengar och uppgradera telefoner på sina egna villkor

Moln, Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare, stora debatten, gör vi verkligen har rätt att glömmas bort, stora debatten, Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra, stora debatten, I IBM och Apple kölvatten, har Android förlorade? dess företag chans?

Övergången till förbetalda drivs av fyra viktiga faktorer

På höjden av PC-eran när det verkade som nya, snabbare, mer fantastiska datorer släpps varje vecka, skulle gamers, tidiga och krävande användarna vänta två eller tre år mellan uppgraderingar? Naturligtvis inte, och i den post-PC-eran, kontrakterade trådlös och dess brist på frihet och val har snabbt blivit en dyr anakronism.

Den första frågan som kommer omgående vid 11:00 ET / 08:00 PT

Läsarna: Du måste uppdatera sidan * gång * när som helst efter 11:00 ET / 08:00 PT att hoppa starta denna levande debatt … när du gör, kommer sidan att automatiskt uppdatera med alla våra frågor och svar.

och med det populärt röstar på min rygg.

Kontraktsbaserade mobila enheter är mycket populär i USA, cirka 75 procent av den totala marknaden. Varför?

Kontraktsbaserad mobil har historiskt sett varit den mest populära eftersom individer har kunnat få fina, nya, spännande enheter subventionerat pris punkter som ligger långt under vad de skulle betala om de köpte sina enheter i detaljhandelspriser. Straffavgiften för att lämna tjänsten innan avtalet upphör gör i allmänhet upp för att kostnadsskillnaden. Men omkoppling i en värld där transportörer kommer att betala dina gamla kontrakt avgifter för att hjälpa dig att starta färskt med deras tjänst är inte så svårt.

När det gäller företagsanvändare, är företag som används för att göra affärer med kontrakt och naturligt dras mot större operatörer, bland annat så att de kan utveckla stöd relationer som kommer att hjälpa dem att nå sina mål,. Med tillkomsten av smartphones, blev förbetalda telefoner ytterligare stigmatiseras som uncool , särskilt eftersom nyare och bättre släpptes hela tiden som var tillgängliga på förbetalda program.

Men nu några bättre enheter är tillgängliga utan kontraktsåtaganden, kommer det att bli intressant att se om det blir närmare 50% på varje sida. Naturligtvis, kommer folk fortfarande tycker att det är oöverkomliga att kasta ner en halv stor varje gång de vill nyaste leksak. Så att folk kan fortfarande köpa och hålla sig till en anordning för en rimlig tidsperiod.

I en inte så avlägsen tidigare, förbetalda trådlösa var till stor del på området för billiga funktionen telefoner. De var bra för din 12-åringens första telefonen (eller din farfar första, för den delen), men allvarliga telefon köpare var ganska begränsade i sina val. iPhone var inte allmänt tillgängliga olåst för användning med förbetalda leverantörer och topp Android-telefoner är inte sitter på bekvämlighet butikshyllorna bredvid de förbetalda minuter kort.

Den största orsaken är dock kostnaden. Mycket få människor i USA var villiga att punga över $ 600 för en olåst telefon som kan aktiveras på en förbetald transport. Kommer dock en av de stora 4 bärarna fick dig stora subventioner på en ny telefon vartannat år, vilket innebär att även flaggskepp modeller relativt prisvärd. Inte bara Nexus 4 förändras dramatiskt landskapet i detta avseende, men konsumenterna börjar erkänna avgörande roll smartphones spelar i deras liv, och blir alltmer villiga att betala så mycket för sina telefoner som de kanske en dator.

Utanför USA – från Västeuropa till Kina – förbetalda alternativ är mer populära. Varför?

I vissa länder utanför USA, inte individer faktiskt inte har tillgång till kredit. Vissa platser är bara börjat erbjuda mikrolån. Vissa länder har inte kreditbyråer som vi gör, och att de inte riktigt har den finansiella infrastrukturen för att skapa en anda av förtroende när det gäller att låna tillräckligt med pengar för mycket dyra bärbara enheter.

Ett annat skäl är att förbetalda telefoner historiskt varit de mest prisvärda telefoner tillgängliga. För människor som gör en mycket låg lön, har även en billig telefon kan vara en enorm kostnadspost. Dessutom har nya nationer inte hade nivån på företagets infrastruktur för större företag enhet provisioning.

EU är ett intressant fall eftersom även om det finns en gemensam valuta, det finns så många bärare där. Jag läste att iPhone var mer än fashionably sent till festen i Europa på grund av svårigheten Apple hade i förhandlingar om kontrakt med ett sådant antal bärare och som överensstämmer med ett brett utbud av nationella och även lokala föreskrifter.

Det skulle vara lätt att peka på skenande konsumtion i USA. Vi vill ha nya prylar, vi vill ha dem nu, och vi vill ha dem på Walmart priser. Denna mentalitet är inte exakt unikt för oss, men det sticker verkligen huvudet. Stora amerikanska flygbolag byggt ut ofta inkompatibla trådlös infrastruktur till stora kostnader, lämnar oss med ett gäng CDMA torn, ett gäng GSM-kompatibla torn, och en tuff tid bara byta ut SIM-kort att byta leverantör.

Dock är mer viktig orsak helt enkelt history.The resten av världen i stort sett överensstämde med GSM-standarden och snabb tillväxt infrastruktur, olika belöningssystem, och olika regler gjort fler möjligheter för konsumenternas val och konkurrens. Konsumenter i andra delar av världen i allmänhet inte vänja sig subventionerade telefoner men blev vana att köpa en telefon och att kunna flytta den mellan transportörer. Tänk på att även möjligheten att portera ditt nummer till en ny leverantör bokstavligen tog en akt av kongressen, inte så många år sedan.

Nu när vi har tittat på begränsningar på marknaden, låt oss diskutera variabeln här: olåsta enheter. Varför vi nu ser en uppgång i denna typ av enhet?

Marknadens mättnad är ansvarig för uppgång i olåsta enheter. Det finns ett stort antal enheter där ute som fortfarande fungerar även om deras kontraktstiden är slut. Dessa används enheter kan låsas upp och säljas. Företag som Gazelle har en stor arbets affärsmodell att köpa och sälja dessa telefoner.

Dessutom har tillverkare som HTC, Apple, och Samsung mättad sina huvudmarknader och vill utöka sin tillväxt. De måste växa från kvartal till kvartal, och detta gör det nödvändigt att utnyttja nya marknader, vilket gör att nya användare in i fållan, användare som kan passa bättre med förbetalda planer.

Priserna är på väg ner, i synnerhet till följd av påtryckningar från Google, vilket gör bäraren subventioner lite mindre kritisk.

De stora transportörerna suger mer varje dag. Antingen deras täckning är inte vad du behöver eller nya data lock gör bärarna betydligt dyrare på månadsbasis.

Lågkonjunkturen: Även gadget-fiends ger en nick till mer sparsam gånger när du sparar mellan $ 5 och $ 20 per månad är mycket incitament att släppa sin bärare och byta till betalda.

“Post-PC-eran” – Idag är våra telefoner är våra primära datorenheter. När det gällde stationära datorer, skulle vi (som betyder avancerade användare) har tolererat en begränsad eller nedsatt datorupplevelse till förmån för en hårdvaru rabatt? Speciellt om vi inte kunde installera någon programvara vi valde eller avinstallera crapware och bloatware? Svaret är nej.

Android fragmentering och uppdatera förseningar: Google släpper betydande uppgraderingar till Android på mycket regelbundet och varje iteration är ett stort steg framåt i kapacitet, snabbhet och stabilitet. Väntar på transportörer och OEM att driva ut uppdateringar är frustrerande långsamt, olåsta telefoner lösa detta problem.

Vilka påtryckningar är olåsta enheter sätta på kontraktsbaserad affärsmodell?

Ekonomin är fortfarande inte super. Folk vill spendera mindre, och kontrollera sina utgifter bättre. Något tryck placeras på kontraktet affärsmodell genom olåsta enheter är bra för alla, förutbetalda och kontraktsbaserade kunder. Varje gång en ny frihet är tillgänglig, kommer andra att pressas att erbjuda konkurrenskraftiga alternativ eller förgås. Förr eller senare, kan vi se de bästa delarna av vad kontrakt har att erbjuda, utan de värsta delarna.

Företag som Apple håller på att pressas att erbjuda kontantkort telefoner. De kanske eller kanske inte ge efter för detta tryck. Tillverkarna får ganska trevligt livränta från bärarna och kanske inte vill släppa taget om dessa vinster.

Olåsta enheter är fortfarande en mycket liten del av den totala enheter aktiveras i USA, så trycket, för tillfället åtminstone, är relativt liten. Tyder emellertid på den skenande framgång för Nexus att vi närmar sig en brytpunkt där olåsta telefoner är både övertygande och billigt och konsumenter är villiga att lämna säkerheten i ett kontrakt och garanterade uppgraderingar för flexibilitet, besparingar, och den bästa telefonen erfarenhet de kan köpa.

När de stora transportörerna börjar känna trycket är i planerna som de erbjuder, särskilt när det gäller månadsdata. Delade data planer, till exempel, som slog som ett sätt för familjer med flera enheter för att spara pengar. Men endast förbetalda bärare som erbjuder obegränsad data längre (även om det ofta strypt efter en viss punkt). För tunga dataanvändare kommer ingen mängd av delning familj spara så mycket pengar som verkligen obegränsad planer.

Har kontraktsbaserade affärsmodell har att byta till fullo anamma olåsta enheter? (Hur?) Eller är det bara ett annat alternativ?

Fullt omfattar olåsta enheter definitivt ett annat alternativ, men jag tror inte att affärsmodeller måste vara en antingen / eller förslag. Företagskunder ofta kommer att föredra planer eftersom de faktiskt som leverantörsrelationer (och är i stånd att förhandla rättvisa dem).

Det är viktigt att skilja här mellan olåsta enheter och jailbroken enheter. Chipset kompatibilitet är en fråga från bärare till bärare, även om vi börjar se en trend i världen telefoner som kommer att köras över kommunikationsteknik. Jailbreakad anordningar är farliga och ofta kan lätt äventyras. Ingen leverantör vill omfamna det.

Ge kunderna en SIM i deras nätverks kompatibel enhet, aktiverar SIM, satte den på ett kontrakt, och du är klar. Naturligtvis, om så vore fallet, skulle konsumenterna ha något incitament att hoppa in ett avtal där förtida uppsägning avgifter skulle ta bort mycket av den flexibilitet som en olåst telefon.

Det är intressant att i USA, landet av kapitalismen, telekommunikation har länge varit ganska monopol. Även om bärarna konkurrerar om vår första affär, när vi har valt en bärare, våra nuvarande dominerande affärsmodeller gör det mycket svårt att lämna. Om olåst enheter blir normen, blir kontraktsbaserade affärsmodell en mycket svårare att sälja, vilket är anledningen till transportörer gör allt de kan för att undvika omfamna olåsta enheter.

Eftersom detta är webbplatsen, låt oss tala om ett användningsfall nära och varmt om hjärtat: arbetsplatsen. Hur olåst enheten påverka IT-organisationen – tekniskt, avtal?

Olåst Enheten skapar kaos i den redan överbelastade IT-organisationen. Om företag stöder BYOD enheter (antingen på grund av kostnadsskäl eller anställd efterfrågan), och de expanderar att tillåta någon olåst enhet, måste de stödja en helt obestämd uppsättning system med ett brett spektrum av säkerhetsfrågor, funktioner och gränssnitt . Infoga huvudvärk här. Användare kommer att missnöjda eftersom de kommer att ofta höra, efter timmar av fruktlösa försök att få saker att fungera, att “Du inte kan komma dit härifrån.”

Det kommer att finnas användare som insisterar på att driva sin gamla Treo 600 på företagets nätverk medan någon annan kommer att hitta några bleeding edge, konstig stöds Linux variant man vill ansluta till Exchange-servern. Eventuella besparingar ett företag kan ha hoppats på kommer att användas i IT-timmar.

Enligt nuvarande modeller, beroende på telefonförsäljare, blir upphandling ett problem, särskilt för någon regering finansierade organisation där strikta upphandlingsregler och listor godkänd leverantör är normen. Som CTO, hur skulle jag ha köpt 1000 Nexus 4 är från Google att distribuera till min organisation? Å andra sidan, är det rent enkelt att gå till Verizon och beställa 1000 iPhones på ett stort företags kontrakt.

Sedan kommer frågan om att hantera sina månatliga kostnader. Aktuella förbetalda modeller helt enkelt inte skala bra till företagsnivå och en kan bara föreställa ser hon kan få när en välklädd CTO går in i lokala 7-11 och ber om 1000 samtalstid kort. Uppenbarligen kan detta göras på nätet också, men förbetalda leverantörer (inklusive deras online verktyg) är inriktade på enskilda eller familje konsumenter.

Som sagt, de affärsmöjligheter för en systemintegratör som kan förhandla fram en överenskommelse med OEM erbjuder olåsta telefoner och förbetalda leverantör är ganska ovanligt. Detta banar också väg för ökad BYOD, där de anställda bara får någon ersättning för inköp av en godkänd olåst telefon och deras månatliga samtalstid, är hanteringen av som sedan sitt eget ansvar.

Många amerikaner fortsätter att uppfatta olåsta enheter som billig – bara för dem som inte har råd med kontrakt. Kommer tillgången till topp-enheter flytta denna uppfattning?

Uppfattningar kommer att förändras över tiden. Telefoner är en modeaccessoar. Visserligen finns det alltid en känsla av exklusivitet i samband med vissa varumärken. Men förbetalda kontra kontrakt är inte det som gör telefonen spännande. Det handlar om form och funktion på telefonen.

Närhelst verkligen coolaste telefoner finns utan kontrakt, kan samhällsnyttan övergå till att få bästa möjliga resultat för den mest fantastisk telefon. Men jag ska satsa att kontrakts spelare kommer att göra sitt bästa för att se till att äkthetsstämpel inte lämna varumärket.

Olåst iPhone är mycket eftertraktade och människor betala en betydande premie för dem. Google kan inte hålla Nexus 4 (den bästa telefonen jag någonsin använt, förresten) i lager. Och även de förbetalda leverantörerna själva (särskilt Virgin Mobile och Boost Mobile) erbjuder relativt avancerade Android-enheter som inte ser ut som Tracfone din lillasyster fick för sin 12: e födelsedag.

Detta stigma existerar fortfarande i viss mån, men i allt högre grad, särskilt bland de technorati, förbetalda bärare ses som källor till inget krångel obegränsad data om deras olåsta telefoner.

Det fungerade inte. Varför?

T-Mobile frihet var fantastisk. T-Mobile-tjänsten var inte. Jag hade faktiskt en fram två år sedan, innan jag fick min iPhone. T-Mobile som ett företag har alltid varit, till viss del, uppfattas som mer rimligt med sina kunder.

Men deras nätverk har precis aldrig varit så stark som de större aktörerna. Vi hade sådana stora förhoppningar för serviceförbättring när de ser ut som de skulle helt gå samman med AT & T. Som verkar ha smälts ned.

T-Mobile saknar den nödvändiga täckningen för att nå vad som då var en ganska downmarket demografiska (barn, morföräldrar, fattiga på landsbygden och även stads kunder som saknade äran för kontrakterade telefoner).

T-Mobile har ett bra varumärke bland yrkesverksamma som bor i de större städerna de tjänar bra, så lite som för ett år sedan, den demografiska skulle inte ens anses förbetalda och hade ofta företagskonton ändå.

Android-telefoner var varken billig nog eller tillräckligt rikliga i konfigurationer som är kompatibla med förbetalda modeller för T-Mobile att göra ett fall med någon demografisk på den tiden.

Jag skulle vilja påstå att detta faktiskt har förändrats dramatiskt under det senaste året. T-Mobile är nu konsekvent erkänt för mycket aggressiv och innovativ prissättning (t.ex. $ 30 / månad för obegränsad data och endast 100 minuters samtalstid för återkommande kund som sällan talar om sin telefon men använder data starkt) på sina kontantkort planer . Deras bring-din-egen-telefon planer är enkla och billiga och de har gjort betydande uppgraderingar av nät. De är också den enda amerikanska flygbolaget att erbjuda Nexus 4 direkt och har ett brett utbud av fasta telefoner på deras no-kontrakt och förbetalda planer. Återigen handlar det om timing, tidpunkten inte var rätt när de började sin push. Det är just nu.

Oavsett om du tror olåsta enheter kommer att ändra spelet eller inte, kommer vi inte se ändra för mycket ett tag – eftersom de flesta amerikaner är låsta i två-årskontrakt. När det gäller kontantkort eller kontraktsbaserade, hur tror du att den mobila marknaden kommer att se ut, säg, 2017?

År 2017 ska vi alla har gratis telefoner i våra flygande bilar.

På fullt allvar, kommer sannolikt Android vara dominant och kan ha samman med Chrome. Chrome OS och Android båda konstruerade av Google och kommer sannolikt att bli mer samman med varandra över tiden, skapa en dominans och bekvämlighet faktor som kommer att bli svårt att ignorera. Detta är särskilt sant eftersom det finns relativt få licensavgifter jämfört med Microsoft och ingen inlåsnings jämfört med Apple.

Som mobil teknik sveper världen, kommer vi att se fler och fler användare. Billiga Android-telefoner och andra mobila enheter på förbetalda licenser kommer sannolikt att dominera i tillväxtländer med stora befolkningar. Några av dessa länder hade aldrig stor mark linje infrastruktur för att börja med, så detta kommer att ha en demokratiserande effekt.

Kontraktet kommer fortfarande att ha en plats. Det kommer helt enkelt att erbjuda mer, kanske en övergång till hjälp stöd och mindre mot den otillfredsställande känslan av att vara inlåst i. Det kommer förmodligen alltid att vara fler kontrakt i företag och i västvärlden.

med konsumenter och företag helt enkelt köpa tillgång till omfattande 4G-nät. Sprint kommer att vara borta, ordnas en av de större förbetalda leverantörer som redan återförsäljning bandbredd på Sprints nätverk. Verizon och AT & T kommer att vara premium och företag leverantörer, har skiftat sina affärsmodeller för att rymma olåsta telefoner runt 2015 när uttåget att betalda leverantörer började.

T-Mobile? Det är lite mindre säker, deras rebranding går bra och de ledande betalda bland de stora 4. Vi måste vänta och se.

Viktigast är dock när konsumenter och företag vill köpa telefoner och surfplattor (det senare, förresten, kommer att ersätta telefoner för många individer som helt enkelt använda VoIP och ett headset för att ringa samtal via sin tablett som är deras primära datorer och kommunikationsenhet ) kommer att gå till samma platser där de skulle köpa datorer, nätverksutrustning, tV-apparater, eller någon annan elektronik. Konsumenterna kommer att köpa olåsta enheter från stora rutan butiker och företag kommer att köpa dem från VARs eller direkt från OEM och hantera dem i molnet, tilldelade bandbredd som är lämpliga för användare. Borta är de dagar för att köpa telefoner på Verizon Store.

Är dina personliga mobila enheter betalda, eller på kontrakt? Varför?

Inlagd av Andrew Nusca

Ready här!

denise Amrich

Ready här …

Christopher Dawson

Jag skulle vilja börja med att titta på fördelarna med varje alternativ …

Inlagd av Andrew Nusca

Blanka subventionerade anordningar

denise Amrich

Jag har en iPhone 4, som jag fick när jag flyttar till vårt nya hus. Jag var tvungen att släppa taget om min T-Mobile kontantkort flip-telefon eftersom jag behövde alla funktionerna i en smartphone för att kunna göra mitt jobb på distans samtidigt hantera flera entreprenörer på språng. Jag behövde ha faktiska mottagandet, som jag inte med T-Mobile telefon. Vid den tiden hade T-Mobile inte har något som liknar en anständig smartphone.

Mitt kontrakt är upp i april, och jag har inte bestämt vad jag ska göra. Jag tror att den månatliga faktura är lite högt. Men jag får en hel del användning av iPhone, och jag gillar verkligen det. Jag kan hålla detta för en stund efter det att kontraktet är upp och se vilka nya spännande möjligheter kommer på den mobila scenen.

Om jag går till ett annat kontrakt, eller ett förbetalt telefon, saker och ting bara kommer att bli bättre och mer intressant med införandet av ökad konkurrens.

köpt direkt från Google och körs på en förbetalda leverantör. Mina olika tabletter och bärbara datorer är WiFi-bara och jag bara tjudra dem till min telefon. Min familj är fortfarande fast i en familj aktieprogram eftersom 1) Det finns massor av oss och min förtida uppsägning avgift för att lämna Verizon var tillräckligt hög, ETs för hela familjen skulle ge min fru en koronar och 2) Min fru betalar räkningar och hantera förbetalda samtalstid för alla på enheter hon (Luddite att hon är) saker är oseriöst ändå bara inte kommer att flyga.

Jag ville helt lager Android, de senaste uppdateringarna och prisvärda obegränsad data; ingen av dem skulle hända om jag fastnat med Verizon.

Och tack, läsare, för era kommentarer och röster. Kom tillbaka i morgon för våra debattörer “avslutande argument, och igen torsdag för min slutliga domen.

Neverbe sent för en levande debatt – registrera dig för vårt stora debatten nyhetsbrev.

Gå till jobbet nu på min slutplädering …

denise Amrich

Kosta

Christopher Dawson

Å andra sidan…

Inlagd av Andrew Nusca

Pengar, kreditkort, och tid

denise Amrich

helt enkelt historia

Christopher Dawson

Olåst: Varför nu?

Inlagd av Andrew Nusca

marknaden mättad

denise Amrich

Några skäl

Christopher Dawson

Under press?

Inlagd av Andrew Nusca

Mer frihet att skapa konkurrens

denise Amrich

Närmar sig en brytpunkt

Christopher Dawson

Ny affärsmodell?

Inlagd av Andrew Nusca

ett annat alternativ

denise Amrich

Olåsta enheter bör vara en mycket enkelt alternativ för kontraktsbaserade leverantörer.

Christopher Dawson

Inverkan på det?

Inlagd av Andrew Nusca

Kaos

denise Amrich

extraordinära möjligheter

Christopher Dawson

Hur mycket rykte materia i denna ekvation?

Inlagd av Andrew Nusca

Telefoner är mode

denise Amrich

Ja, redan är och det

Christopher Dawson

T-Mobile var en av de första amerikanska spelare att driva hårt för förbetalda enheter.

Inlagd av Andrew Nusca

Oroväckande dålig mottagning

denise Amrich

Det fungerade inte vid första av flera skäl

Christopher Dawson

2017?

Inlagd av Andrew Nusca

Mycket mer användare

denise Amrich

Olåst, konvergerade enheter kommer att vara normen …

Christopher Dawson

OK, sista frågan

Inlagd av Andrew Nusca

kontrakt iPhone

denise Amrich

Min personliga telefon är en Nexus 4, …

Christopher Dawson

Tack, Denise och Chris för en pigg debatt

Inlagd av Andrew Nusca

Alltid ett nöje!

denise Amrich

Tack alla

Christopher Dawson

Chris gör några stora punkter, och definitivt har folkval bakom honom.

Men jag tror att en viktig sak att komma ihåg är att webbplatsen publiken består av några av de mest tekniskt kunniga människor på planeten. Du kan älska frihet olåsta telefoner, och nästan intuitivt förstå hur de fungerar, eller har den tekniska förmågan att komma upp i varv utan mycket krångel.

Men de älskade folk i ditt liv som är mer som “ludditerna” Chris nämns i sitt svar på den sista frågan kommer att lägga mer av en teknisk support belastning på dig när de slutar att gå till AT & T Store eller Apple Store se Genius eftersom de gillar tanken på att betala mindre för sin telefontjänst.

Frihet är inte gratis. Någon kommer att betala för trenden mot förbetalda, ingen kontrakt olåsta telefoner, och det kommer att vara du. På ett eller annat sätt. Förmodligen med den obetalda tid och frustration för att få massor av telefoner igång för människor som egentligen inte vill höra om hur de fungerar, eller lära sig att på ett ansvarsfullt sätt hantera problem som uppstår av sig själva.

Jag checkat ut läckra Nexus 4 som Chris Dawson nämnde. När allt kommer omkring, jag gillar min Nexus 7 tillräckligt bra. Även om det finns gott om information om hur man köper stumma appar från Google Play-butiken, den enda information jag kan lätt hitta på webbplatsen om att hitta en leverantör är det illavarslande meningen “Köp Nexus 4 direkt från Google Play, utan bärare åtagande eller kontrakt. ”

Så våra vänner och familjer kommer att ha en $ 300 tegel och en enorm hemuppgift av hur man hittar en bärare, läsa det finstilta på vad icke-kontrakt pappersarbete de är skyldiga att underteckna vara utflippad av beslutsprocessen, och mager på oss. Och när saker går fel, eftersom de så ofta gör, det kommer på något sätt att bli ditt fel för att ge dåliga råd, och ditt jobb att fixa det. Det är en bra sak du alla älskar no-kontrakt enheter så mycket, eftersom du kommer att konfigurera (och åter konfigurering) en hel del av dem.

Välkommen till den underbara världen av kontrakts gratis mobil. Hur mycket kommer du redan överbelastade datanörd kunna ta betalt för teknisk support som används för att ingå i avtalen dina vänner och familjer en gång hade? Jag gissar nada. Ha så kul!

Christopher Dawson

Man kan säga allt du vill om representativa prover och selektionsfel, men från och med tisdag eftermiddag, 93% av rösterna i vår debatt gynnar långsiktig framgång av förbetalda kontra kontrakterade trådlösa tjänster. Varför? Eftersom trådlösa långfristiga stinker. De representerar indentured slaveri till inte svarar, monopol trådlösa tjänster till priset av ett rabatterat telefon. Samma leverantörer sedan ta ut mer per månad för utjämnade uppgifter än förbetalda företag betalt för obegränsad. Ingen bryr sig om röst längre men de 4 stora leverantörerna är glada att ta ut en vacker slant för det också.

Nej tack.

Ja, det kommer att finnas utmaningar, särskilt i att föra denna modell till företaget, men på lång sikt, möjligheten att bättre hantera slutanvändar bandbredd behov, optimera användarupplevelsen, och få bästa hårdvaran för att tillgodose användarnas behov, samtidigt som du sparar pengar, kommer att döda den fruktade kontrakt och göra förbetalda trådlösa metoden för val för både konsumenter och företag trådlös.

Andrew Nusca

Canonical och Microsoft arbetar tillsammans på behållare

Har vi verkligen har rätt att bli bortglömd?

Satya Nadella modiga nya strategi: Kan Microsoft köra?

I IBM och Apples kölvatten har Android förlorat sin företags chans?