Compaq Deskpro Workstation 300 Review

Genom att kombinera en 1.4GHz Pentium 4 med 256 MB PC800 Rambus minne och en snabb hårddisk, du kan förvänta dig Compaq Deskpro Workstation 300 att leverera varorna. Men i praktiken, dess riktmärken är i nivå med en Pentium III eller Athlon PC som kör på 1GHz.

Den Deskpro Workstation 300 har hanterbarhet högt på sin lista över designfunktioner. Fallet är verktyget gratis, fast med två fäst tumskruvar. Frigöra enheter från sina vikar är bara en fråga om att frigöra verktygsfria front facia och släppa den fjädrade driv låsknappen, varpå enheterna är fria att tas bort. Systemet är mycket tyst trots att de har både en stor strömförsörjning fläkt och ett stort fall fläkt.

Det finns ett bra paket av mjukvaruhanteringsverktyg: Compaq välkända Diagnostik för Windows är förinstallerat, tillsammans med SiSoft Sandra, en fördjupad information och diagnostiska verktyg, och INSIGHT LC, en avlägsen systemhanteringsverktyg.

Workstation 300 levereras med antingen en Ultra-ATA / 100 eller en SCSI-hårddisk. Den enhet som vi ses försågs med en 18.4GB, 10,000rpm, Quantum Atlas 10K II Ultra 160 SCSI-hårddisk, som upptog en av de två 3.5in enhetsfacken. För optisk lagring finns en 48-växlad CD-ROM-enheten i en av de två 5.25in. vikar. Alla de vanliga I / O-portar är inrymda i en färgkodad panel på baksidan av systemet.

Tillgång till moderkortet med sin Intel 850 chipset är enkelt och lättlästa. Moderkortet är utrustat med en Soundblaster 128 ljudchip, frigöra en av de fem PCI-platser. På grund av det sätt de fyra RIMM spåren anordnade, är AGP inbäddat bland PCI-platser för att ge utrymme för grafikkortet, en 64MB nVidia Quadro 2 Pro adapter. Tre av PCI-platser är gratis, de andra två fylls av en ATA PRO / 100 LAN-kort och ett Adaptec AIC-7892 Ultra SCSI-kort.

Den Deskpro Workstation 300 levereras med Windows 2000 förinstallerat, med NT 4.0 finns som tillval. Compaqs garanti ger tre år, på plats delar och arbete täckning, med en nästa arbetsdag svarstid.

Även om Compaq Deskpro Workstation 300 presterar bra, men det kommer till ett högt pris med tanke på att en 1 GHz Pentium III eller Athlon-systemet är lika snabbt och att en bildskärm inte ingår. Bilden kan ändras när Pentium 4-optimerad programvara och snabbare minne blir tillgängliga, men nu får du bättre värde från befintliga PC konstruktioner.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator