Comcast serverar offentliga och privata SMB trådlösa tjänster

Om du någonsin har haft att sitta i lobbyn av en restaurang eller behövs för att slå upp information samtidigt står i din favorit butik, då vet du att det är bra att ha tillgång till en offentlig trådlös anslutning.

Det är motivationen bakom en ny trådlös tjänst från Comcast Business: en som ger små företag med både privata WiFi för sina back-office-program och en offentlig Xfinity WiFi-anslutning som de kan erbjuda kunderna.

Erbjudandet, som kallas Business Wireless Gateway innehåller en dual-band modem så att småföretag kan segmentera sina nät. Denna rikstäckande alternativ är faktiskt inom de flesta av bärarens affärs internet planer (det är där skon klämmer, har du att vara en Comcast Internet kund).

På baksidan, om du är kund, din plats kommer att noteras på Comcast interaktiva WiFi locator karta, som du kan överväga att vara en form av marknadsföring. Längs vägen, är du i princip hjälper Comcast expandera gränserna för sitt offentliga WiFi-tjänst. Hmmmmm. När du är på väg, kommer du också få fri tillgång till det publika nätet.

Netflix: Comcast laddar oss för att få tillgång till våra abonnenter, Apple i samtal med Comcast för strömmande TV, RIP nätneutralitet, Byt lösenord: Comcast tystar minimerar allvarliga hacka

Den “starter” plan, med Internet nedladdningshastigheter på 16 Mbps och uppladdningshastigheter på 3 Mbps, är prissatt till $ 69,95 per månad och gäller i upp till tre personer.

 berättelser

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela