Citrix granar upp mobil portfölj med ShareFile, Podio uppdateringar

Det är en hektisk dag på Citrix – särskilt på den mobila fronten med flera uppdateringar av sina mobila applikationer för Podio och ShareFile.

För Podio uppdateringarna centrerad kring att öka samarbetet.

IPhone-versionen har “helt ny design” med mer direkt tillgång till arbetsytan appar. Den innehåller nu också fler röstkontroller för synskadade användare. Android-versionen har också varit askdalen med fler ärendehantering och kalenderfunktioner.

Dessutom Podio lagt till stöd för användning i holländska och japanska ovanpå de nio befintliga språk som stöds av onlinearbetsplattform (kinesiska, ryska, tyska, italienska, spanska, franska, brasiliansk portugisiska, danska och engelska).

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Dessa är ganska grundläggande uppdateringar, men ShareFile uppgraderingar har mer av en strategi bakom dem.

I huvudsak är Citrix syftar till att differentiera sin ShareFile tjänsten med tanke på sådana som Dropbox och Skydrive med fler offline och säkerhetsfunktioner.

Den ShareFile mobilappen blir rikare innehåll redigeringsmöjligheter, särskilt möjligheten att redigera Microsoft Office-dokument och Adobe PDF-filer på resande fot och även när du är offline.

Detta är tippad att inkludera “liknande verktyg” till skrivbordet Office program, såsom textredigering, spårning förändringar, stavningskontroll, utskrift, framhäva och presentera i bildspelsläge. Citrix förklarade att tanken är att hindra användare från att behöva köpa och / eller förlita sig på mer än en redigering app för att slutföra arbetet med mobila enheter.

Citrix tog också tid att uppdatera säkerheten för ShareFile appen lägga till alternativet för IT att begränsa användningen av tredjeparts redaktörer att de anställda kan försöka att installera. IT-chefer kan ytterligare hantera företagets innehåll på ShareFile tack vare fjärradering, kryptering, lösenord lås och giftpiller funktioner.

Dock är appen fortfarande endast tillgänglig för iPhone och iPad. Citrix lovar stöd för “andra enheter” snart.

Slutligen har Santa Clara, Kalifornien-baserade företaget också infört sin nya NetScaler Insight Center, en molnbaserad lösning för att erbjuda “en 360-graders vy” över alla mobila, webb och virtuella skrivbord trafik att fungera som en stor uppgifter analysplattform inom ett företagsnätverk.

Citrix har varit på jobbet på sitt mobila strategi avsevärt sedan bolagets Synergy konferens förra året.

Till exempel, för att försöka få ett försprång i tävlingen på att svara på kraven från BYOD (ta med din egen enhet), var ShareFile infördes som en molnbaserad fildelningstjänst avsedd att ge data för att följa arbetare på alla enheter.

Podio förvärvades även förra våren för sitt samarbete arbetsplattform för projektledning, försäljning, rekrytering och kommunikation. Medan han fortfarande en fristående tjänst i viss utsträckning, har dessa tjänster blandats in med Citrix GoToMeeting mjukvara och tillhörande produkter.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet