Cisco hjälper Kina att utveckla övervakningsnätverk

Cisco Systems, bland andra stora tech jättar, har uppmanat den kinesiska regeringen att bygga ett övervakningsnätverk som omfattar cirka 500.000 kameror i en enda stad.

Enligt The Wall Street Journal, kinesiska tjänstemän hävdar att nätverket läggs på plats för att förhindra brott.

Systemet byggs i staden Chongqing under de närmaste två till tre år, är bland de största och mest sofistikerade videoövervakning projekt i sitt slag i Kina, och kanske världen.

Projektet, som kommer att sträcka sig över ungefär 400 kvadrat miles, kommer att kosta ca $ 2,4 miljarder med den lokala regeringen budgetera mer än $ 800.000.000 med ytterligare $ 1,6 miljarder kommer från “ospecificerade källor.”

Alla blir ett moln leverantör, även konsultföretag, Cisco: Cyberbrottslingar släppa massa spam till förmån för riktade attacker, Cisco fondföretag och AppHQ: Kan detta vara affärs tablett som fungerar, Video: Först titta på Cisco fondföretag tablett och AppHQ plattform; HP, Cisco: Inmatning av en ny era i cloud computing

Cisco kommer att ansvara för att utveckla och tillhandahålla de flesta av hårdvara som kommer att göra upp det stora övervakningskamera nätverk. Den representerar också en annan förskjutning av gigantiska västerländska företag att föra sin verksamhet till Kina, som har haft en orolig (minst sagt) relation med Google, men kan vara underhållande Facebook snart.

Naturligtvis finns det tvivel om att Kina har andra motiv förutom att förebygga brott med inrättandet av detta system. Sådana storebror liknande projekt som redan finns i många andra länder. Titta bara CCTV i Storbritannien. Du kan inte gå ner en gata i London utan att registreras.

Men Kina är hårdare granskas här som förespråkare för mänskliga rättigheter fruktar att detta nätverk kommer att användas för att spionera och / eller fånga politiska dissidenter.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”