Cisco försvarar byta affärer med uppdatering

Cisco har uppdaterat sina Catalyst 6500 Series Switches som syftar till att försvara sin kärnverksamhet mot rivaler.

(Credit: Cisco)

Nätverksjätten har tagit sin andel av hits från artister som Juniper Networks och HP, men har flyttat till placera sina Catalyst switchar som infrastruktur för nästa decennium.

På kundens händelsen Cisco Live i Las Vegas, tippad bolaget Catalyst 6500 installerade basen – 700.000 system, 110 miljoner portar utplacerade och 25.000 kunder över hela världen. I själva verket är det installerade basen en nyckel Cisco tillgång. Men det installerade basen i allt högre grad riktat som mindre konkurrenter plocka upp aktie.

IPv4 och IPv6-stöd, virtualiserings tillägg, en uppsättning servicemoduler och tillämpning och synlighet övervakning via sin NetFlow programvara, mer än 200 tekniska funktioner till Cisco IOS-programvara, och, Supervisor Engine 2T, en 2 terabit kort som gör det möjligt för 80 gigabits per sekund per kortplats. Dessa linjekort är kritiska, eftersom de är förenliga med tidigare Cisco chassi.

Som ett resultat, är Cisco reportedly kommer att minska någonstans från 5.000 till 10.000 jobb eftersom det anpassar sig till en lägre kostnad struktur. Dessa åtgärder kommer ingen roll om Cisco får sin kärnomkopplingsaffärs brummande igen.

För detta ändamål, Ciscos uppdateringar av sina 6500 switchar innefattar följande

Enligt Cisco, kan kunderna ersätta linjekort och lämnar den befintliga infrastrukturen på plats. Budskapet är att omvänd kompatibilitet förhindrar “rip-och-ersätt uppgraderingar som äventyrar en kunds nätverk upptid och kräver ytterligare personal, kostnader och tid”. Denna hänvisning är en inte så subtil gräva på HP, som argumenterar för Cisco-infrastrukturen för att vara åtminstone delvis kastas.

Via webbplatsen USA

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow