Chefer: Rörlighet att sporra Dubbelt så många företag som sociala medier

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Nästan 60% av ledande företagsledare förväntar mobil teknik för att ge den största lyft för deras företag under de kommande fem åren, jämfört med cirka 35% för business intelligence och cloud computing, och cirka 30% för sociala medier,. Det är enligt en färsk global rapport, Digital Megatrends 2015 av Oxford Economics (ladda ner här) sponsras av 4 5 företag: AT & T, Cisco Systems, Citi, Pricewaterhousecoopers och mitt moderbolag SAP AG.

Obs: de procentsatser lägga till upp till mer än 100%, eftersom tillfrågade ombads rangordna bland sex val. Teknik som rang en eller två av de 363 chefer (vars arbetsgivare representerar $ 256.000.000.000 i årliga intäkter och en mångfald av industrier) ingick ovan.

Som en sociala medier utövare, jag är bestört. Men som en mobil evangelist, jag är inte förvånad.

Enterprise Mobility är på sinnen chefer överallt av en enkel anledning: “Det verkar nästan varje VD för ett Fortune 500-företag fick en iPad för jul och frågade IT-avdelningen för att göra det säkert för användning på företagets VPN”, skrev mobil PR pro Kevin Taylor i en ny blogg.

För chefer formulera sina nära till strategi på medellång sikt, har mobil passerat klyfta från en trevlig till måste en gotta-ha. Se följande diagram, även från Oxford Economics forskning

Faktum är att chefer se platsbaserade tjänster – för närvarande begränsad till singles dating och checkar in på barer – som nästa sättet att förbättra sina företags mobila propositioner och tjänster. Det finns vissa frågor först, de känner igen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

60% av företagsledarna tillfrågade av Oxford rankade säkerhet mobila enhet och ledning som deras topp risk.

Ändå är mobilitet bryter igenom i dag på ett sätt som helt olik den falska gryningen av post-dot-com 2002, när leverantörer försökte först att driva mobila applikationer och tjänster på smartphones.

I täckmantel “Mobility Fogar Enterprise” av den nyss publicerade SAP Spectrum magazine, jag detalj varför

I efterhand är det uppenbart att det var alldeles för tidigt. Telefonerna vid tidpunkten var skrymmande och svaga, programvaran, baserad på Wireless Application Protocol (WAP) teknik, var rå, och nätverken var cripplingly långsam. Klockan är nu mogen för en mängd olika skäl. Utrustad med dual-core processorer, snabbt minne och lagring, och överraskande skarpa bildskärmar, smartphones och surfplattor nu bättre än många datorer, speciellt när dömas av prestanda per pund. Företagen omfamna dem som ett sätt att öka, och ibland till och med ersätta, stationära och bärbara datorer …

Skillnaden är inte bara i antalet enheter nu innanför brandväggen, men sorten. För flera år sedan, regerade BlackBerry telefoner inom företaget, deras dominans bara något utmanas av Windows Mobile-telefoner. Men ökningen av iPhone och Android smartphones – en del av den större “-konsumenter av IT” trend – har anställda kräver att använda sina kraftfulla personliga enheter för arbete …

En annan skillnad är bandbredd. År 2001, Wi-Fi var en sällsynthet, och WAP-aktiverade mobiltelefoner puttered tillsammans på 14,4 kilobit per sekund. Snabbspola ett decennium. Trådlös bandbredd är nu ymnig och allestädes närvarande. Wi-Fi-hotspots i överflöd, medan snabba (tiotals megabit per sekund) 3G och ännu snabbare 4G fylla i luckorna nästan överallt annars.

Naturligtvis är detta inte enormt original insikt för alla över 30 som levde genom magra år efter dot-bomb explosion, som jag gjorde. Vad kan vara nytt för en del av er, särskilt på säljarens sida, är den kvardröjande klagomål från användarna

Specifika klagomål inkluderar: mindre än idealisk användargränssnitt från specialbyggda appar, oförmåga att integrera data och programvara från flera leverantörer “till rimlig kostnad”, alltför många hårdvara och plattform (operativsystem) uppgraderingar för företag att hantera, pågående säkerhet oro, höga kostnader för bandbredd, som bärare släppa schablon data planer.

Som jag frågar retoriskt, men: “Är alla dessa legitima smärtpunkter Onekligen Men är de djupa, det gör ont bultande eller tillfälliga twinges För företag, senare?.?.”

Kolla in hela SAP Spectrum 7 artikeln paket om rörlighet, som är en stor läsa och vackert produceras. Den innehåller en Q & A med Sybase vd John Chen, en intervju med tyska akademikern Dr Key Pousttchi om utvecklingen av den mobila marknaden, och en mobilkund fallstudie med tillverkaren EMI Yoshi.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september