BT bredbandskunder drabbats av internet dubbel whammy

Många BT bredbandskunder ser extremt långsam laddning webbsidor, och en del har ingen tillgång till internet alls, efter det att bolaget drabbades med en dubbel-whammy incidenter.

Kopparkabel stöld

Theydon Bois – 01992, York – 01904, Hammersmith – 02.087, Cheddington – 01296, Euston – 0201, 0203, 0207, Holmewood – 01246; Camaes Bay – 01.407, Shoreham – 012.734, Llanfairfechan – 01342, Copthorne – 01342, Aylesbury – 01296; Wrexham – 01798; Garvagh – 02829

Bristen på hastighet är relaterad till ett problem med tredjeparts peering, vilket är det sätt kopplingar mellan Internetleverantörer och innehållsleverantörer hanteras, medan förlusten av anslutning är nere på kopparkabel stöld bekräftade BT på onsdag.

Den första frågan var först fläckvis på fredag, när folk på BT: s diskussionsforum började klaga betydande paketförluster och snigel-liknande sida lastning hastigheter vid anslutning till en mängd olika platser, däribland sådana som bygger i Storbritannien och USA.

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, telekom, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; telekom, Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

Vem annars blir större paketförluster till olika amerikanska webbplatser inklusive Twitter.com? “Sa forummedlem” Al2k4 “.” The 61-procent paketförluster orsakar Internet för att sakta ner till en genomsökning.

Jag har pingade från en extern maskin och allt verkar bra där, vad som händer? “Ombeds användaren.” Detta är på BT Infinity.

Enligt BT är dock nedgången inte är specifikt för sina tjänster, men härrör från en peering problem med en extern anslutning leverantör.

Vi är medvetna om att vissa kunder har problem med att komma åt vissa webbplatser och onlinetjänster “, en BT talesman webbplatsen.” Detta beror på ett problem med en peering nät utanför BT: s tjänst gräns. Vårt supportteam arbetar med en tredje part för att lösa problemet så snart som möjligt.

BT: s peering leverantör är Above.net, som nu ägs av USA-baserade Zayo. Det har mer än 1000 direkta och indirekta samtrafik relationer med företag och medialeverantörer runt om i världen, inklusive Twitter, Vodafone, Virgin Media, Talktalk och BBC.

Men Virgin Media och Talktalk sade att de inte har fått några klagomål peering. Above.net svarade inte på en begäran om kommentar från skrivande stund.

Den andra frågan – har något samband med peering problemet – har lämnat ett antal av BT: s kunder inte kan få tillgång till internet på alla som ett resultat av en, misstänkt kopparkabel stöld.

BT kunde inte säga hur många kunder har förlorat service, men 13 börser, påverkas, enligt företagets egen status tracker.

Internet strömavbrott började på runt lunchtid på måndag och pågår fortfarande. Utbytena och riktnummer hit är

Naturligtvis, med tanke på att avlägsna kopparkabel från marken, är BT: s telefonkunder betjänas av dessa börser också problem.

Kabel stöld fortsätter att plåga BT och orsaka en betydande mängd driftstopp varje år, med polisen är inblandade i utredningen av brott.

Angrepp på BT: s nät generera tiotusentals fel varje år. BT arbetar med lokala polisstyrkor, till Serious Organised Crime Agency och brittiska transportpolisen fånga kabel stöld brottslingar “, skriver bolaget i ett uttalande, tidigare i år.

Antalet gripanden i samband med BT kabelstöld fortsätter att stiga, med 485 häktningar i 2011/12 jämfört med 446 föregående år.

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning