BBC ger bort en miljon Hallon Pi-liknande Micro Bits till brittiska studenter

Micro Bit;. BBC

Maskinerna som definierade brittiska computing, Inspirerat av Lego, som drivs av kreativitet: Linux-baserade Kano kit vill få barn dataintrång igen, första Raspberry Pi levererade enheter till skolbarn, Min första dator: BBC Micro, med en blandning av Arduino, Raspberry Pi och kul, hoppas Maker Box att stärka Afrikas framtida tech kompetens

BBC planerar att ge varje år 7 student i Storbritannien ett Micro Bit minidator.

Den offentliga programföretag kommer att ge bort en miljon av Raspberry Pi-stil enheter som en del av ett program för att främja utvecklingen av kodning kompetens bland unga britter och åtgärda en brist tech kompetens förutspådde att drabbade landet under de kommande åren.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Mikro Bit liknar den brittiska “snabbast säljande dator” Raspberry Pi, och BBC: s program delar många av samma mål som Raspberry Pi Foundation.

Kano kit vill göra computing så enkelt som att leka med Lego. Är det lyckas?

Medan förebådande har potential att trampa på stiftelsens tårna, sade BBC det försiktigt så att inte upprepa misstagen från starten av BBC Micro på 1980-talet – en produkt som är avsedd även för att höja datakunskaper i Storbritannien. Datorn miffed Sir Clive Sinclair, som planerar att lansera ZX Spectrum inte långt efter. Den populära dator har nyligen återfödas i Indigogo kampanj för Sinclair ZX Spectrum Vega.

Den här gången, BBC kommer att samarbeta med Raspberry Pi Foundation, som lånar ut sitt pedagogiska kunnande initiativet.

När enheten släpps i september kommer det att vara bärbar med en LED-display. Studenterna kommer att kunna programmera in Touch Utveckla, Python och C ++ efter att ansluta den till en dator. Anordningen är utformad för att ansluta till en rad olika enheter, inklusive Pi, Arduino, Galileo och Pi-baserade Kano.

BBC har samarbetat med 25 organisationer för programmet, bland dem ARM, Microsoft, Samsung Freescale, Pi distributör element14 och Barclays.

Mikro Bit meddelades på torsdag som en del av BBC: s bredare Gör det Digital lansering, som syftar till att utveckla landets digitala förmåga genom en rad olika projekt, bland annat upp till 5000 praktikplatser för unga arbetslösa.

Enligt BBC, kommer Radio 1 erbjuder de bästa deltagarna möjlighet att ta upp en lärlings på organisationen.

Det kommer också att se att få digitalt innehåll i populära program såsom som Doctor Who, Eastenders och One Show. Dessutom är det att göra en ny drama på BBC Two baserat på Grand Theft Auto och en dokumentär om Bletchley Park.

En miljon Micro Bit program är en engångs, BBC anteckningar, så efter att de har alla delats ut blir det ingen ytterligare hårdvara kommande.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus