Bakom Microsofts magisk spegel: Hallon Pi, AI, Windows sakernas plus Azure

Här är en titt på Microsofts magiska spegel på en stor skala.

I världen av Minecraft används nu för artificiell intelligens innovation, Microsoft gör bots den hörnsten i sin “konversation som en plattform strategi, lektionen av Microsofts Tay AI chatbot: Experiment är hårt (men värt det)

Microsoft vill att du ska trycka på Azure och dess artificiell intelligens för att skapa din egen nätverks magisk spegel.

I stället för att nå för telefonen när du rusar för att förbereda sig för arbete på morgonen, skulle Microsoft har du helt enkelt titta in i den magiska spegeln för viktiga detaljer för att få den dagen började, såsom aktiekurser, väder och trafikinformation.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Microsoft tog steget in i holografiska datorer och har alla hakar byggt för att säkerställa att tekniken kommer åtminstone försökt i företaget.

Microsoft avslöjade sin syn på den magiska spegeln konceptet på årets Build konferens, men har nu lämnat mer information om hur man kan bygga sin egen magiska spegel relativt billigt och anpassa upplevelsen med Microsoft-tjänster.

Microsofts magisk spegel är inte den första, men bolaget använder sin syn på begreppet att visa upp hur dess AI tjänster under Microsoft Kognitiv Services och Azure molnet kan utvecklas tekniken, vilket den gör genom att lägga ansiktsigenkänning och sedan anpassa den information som visas när en användare har verifierats.

Microsoft påpekar i en inlägg, är spegeln utformad för personer som befinner sig i en “tid crunch” och vill uppdateringar utan att överbelastas med information. För Raspberry Pi byggare hoppas Microsoft sin spegel få dem att tänka på hur man kan anpassa tech.

Att bygga spegeln själv verkar vara en ganska enkel installation. Microsofts instruktioner liknar de som tidigare lämnats av andra Hallon Pi byggare. Microsoft visar sin egen räkning av material på GitHub, med ytterligare instruktioner och resurser för att göra spegeln smartare.

På hårdvarusidan, förlitar spegeln på tvåvägs, speglad akrylskivor, som speglar ses i TV polisförhör. Dessa ark är fästa på framsidan av ett medicinskåp.

Bakom dem sitter en 23,6-tums LED-upplyst skärm, som Microsoft ställer till ett högt kontrastförhållande av ren vit på ren svart, så att den kan läsas genom spegeln. Det finns också en kamera på toppen av spegeln för ansiktsigenkänning och en Hallon Pi 3 kör Windows sakernas Kärna.

Microsoft byggt Hosted Web App med hjälp av HTML, CSS och JavaScript, som omvandlas till en universell Windows-app för att köra på Windows-drivna Raspberry Pi. På backend förlitar tjänsten på NodeJS och MongoDB värd för Azure.

Webbprogrammet är värd i Azure och lägga personalisering den ansluter med Microsoft Kognitiva Services via Face API.

Microsoft Kognitiv Services syftar till att hjälpa utvecklare att bygga tech såsom känslor och videodetektering, ansiktsigenkänning och vision erkännande och tal och språkförståelse i sina program.

För att möjliggöra personalisering kräver Microsofts set-up för användare att först skapa en profil och registrera sitt ansikte genom att ta en selfie, som sedan skickas till Cognitive Services. Denna process genererar en unik identifierare som lagras i MongoDB.

När det identifierare är etablerad, kan användaren stå framför den magiska spegeln och har den identifiera individen, vilket i sin tur gör spegeln att visa användarens föredragna information.

Om en person som inte har inrättat en profil står framför spegeln kommer spegeln inte visa informationen. Flera användare kan fastställas, så spegeln för att visa informations preferenser var i en grupp av hushållsmedlemmar, beroende på vem som är framför spegeln.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

AI

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela