ASUS P750 Review

Med 3G / HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth och en GPS-mottagare, är ASUS P750 en väl ansluten enhet. Beräknas kosta ca £ 400 (ex moms,.. £ 470 inkl moms), kombinerar P750 handorienterad Windows Mobile 6 Professional operativsystem med en mobiltelefon stil formfaktor, och kommer med en generös bunt av ytterligare programvara .

Design, The P750 mått – 113mm hög med 58mm bred och 17.4mm tjock – inte exakt svelte. Och på 130g, det är över genomsnittet vikt, men ingalunda obehagligt tunga. På den positiva sidan, är denna enhet packad med funktioner och även beundransvärt enkel att använda.

Pekskärmen åtgärder 2.6in. från hörn till hörn och har standard-frågan 240-by-320 upplösning pixel. Det numeriska tangentbordet är relativt stor, liksom samtal och avsluta knappar till vänster och höger respektive. Under Slutknappen är en Avbryt nyckel, medan knappen Ring sitter ovanför en knapp som har åtkomst Mode Switcher verktyget. Du kan tilldela fyra objekt (program eller inställningar) till den här knappen, varje tryck tar dig till nästa i listan.

Omedelbart ovanför det numeriska tangentbordet är de fyra vanliga Windows Mobile genvägsknappar: Start menyknappen, en OK-knapp och ett par softmenu knappar. I centrum av denna kvartett är navigeringsknappen – i det här fallet, en mini-joystick. Vi finner minispakar ganska krångliga att använda, och exemplet som används i P750 verkar särskilt irriterande på grund av enhetens annars exemplar ergonomi.

Denna handhållna mestadels svart livré är iväg med några silver höjdpunkter som inkluderar en bar som kör runt de fyra kanterna. Detta bar finns en rad knappar, reglage och slots.

På den vänstra kanten är ett rullhjul med en push-to-select funktion. Detta fann vi mycket lyhörda och nästan alltid att föredra att använda mini-joystick. Ovanför hjulet är en knapp som aktiverar röstsedlar har. Du håller ned den här knappen så länge du vill spela in, på att släppa det, är inspelningen sparas automatiskt.

På den nedre kanten är en mini-USB-kontakt för laddning av batteriet, plus och en 2,5 mm headset jack. Den övre kanten är tydlig, medan den högra kanten inrymmer ett reglage som både slår på och av enheten och ger en Hold funktion: Skjut denna knapp i Hold läge, och alla enhetens knappar är inaktiverade och pekskärmen inaktiv.

Under reglaget är en knapp som aktiverar kameran, som vi kommer att diskutera senare, och under detta är en kortplats för microSD-kort. Längst ner på den högra kanten är pennan platsen, som är hem för en ganska kort och mycket lätt pekare.

ASUS P750 levereras med en nätadapter, en USB PC-kabel, en stereo headset, en tryckt snabbstartsguide, en tryckt manual, programvara CD-skivor och en lätt slipcase. Du får också en fordonsfästet och en fordonsladdare, så när du har köpt rätt programvara, kan du använda P750 som ett navigationssystem.

Funktioner, ASUS P750 drivs av en 520MHz Marvell PXA270M processor och kör Windows Mobile 6.0 Professional. Det är en tri-band GSM telefon med GPRS / EDGE och 3G / HSDPA stöder nedladdningshastigheter på upp till 3,6 Mbps med lämplig täckning.

Enheten har 256 MB flash-ROM och 64 MB SDRAM. Efter en hård återställning vår prov rapporterade 147MB ledigt lagringsminne. Detta kan kompletteras med microSD-kort, ASUS P750 stöder SDHC, vilket betyder att det kan hantera hög kapacitet (> 2 GB) kort.

Både Wi-Fi (802.11b / g) och Bluetooth (2,0 + EDR) är integrerade, och en SiRFstar III GPS-mottagare avslutar en komplett uppsättning av trådlösa anslutningsmöjligheter för P750 – WAN, LAN, PAN och satellit.

ASUS har två GPS-medvetna applikationer. Plats Courier kan du skicka ett SMS som innehåller din latitud och longitud till upp till fem mottagare samtidigt. Du kan skicka meddelanden manuellt eller ställa in programmet upp automatiskt skicka positionsinformation vid regelbundna tidsintervall. Den andra ansökan, som kallas travelog, fångar din GPS fotavtryck när du reser. Detta kan exporteras i ett format lämpligt för användning med Google Earth.

ASUS P750 har två kameror. Det frontmonterade VGA-upplösning kameran ovanför skärmen är främst avsedd för videosamtal, medan huvudkameran är på baksidan av enheten. Detta är en 3-megapixel enhet som saknar både ett självporträtt spegel och en blixt, men erbjuder ett bra utbud av inställningar (för en handhållen) och en auto-fokusläge.

Auto-fokusläge är praktiskt när du använder Worldcard programmet, som omvandlar ett foto av ett visitkort till en post i kontaktdatabasen. Detta fungerar förvånansvärt bra.

En annan verksamhetsfokuserade program är ganska snett titeln Ur tid, som kan sätta upp till fem världsklocka på Windows Mobile Today-skärmen. På liknande sätt kan stämma Tid Planner ställs mot varandra en viss tid i upp till tre världsstäder på skärmen, så att du kan hitta lämpliga tidpunkter för möten eller telefonsamtal. Enkel, men potentiellt användbara för internationella resenärer.

Andra medföljande program inkluderar Remote Presentation, som låter dig styra PowerPoint-presentationer via Bluetooth, en RSS-läsare, en säkerhetskopiering och återställning verktyg, mysecrets för att hålla dokument, bilder och video i en lösenordsskyddad område, och en grafisk ikonbaserad alternativ till Windows Mobile Today-skärmen.

Prestanda och batteritid, även om vi inte har sett 520MHz Marvell PXA270M tidigare utförde den väl under våra tester. Applikationer lanseras snabbt, och vi kunde hålla flera program öppna samtidigt utan att märka någon större prestandaförsämring.

När det gäller P750 batteritid är berörda, hävdar ASUS 6 timmars 2G prata, och 240 timmar med 3G standby. Du kan ändra processorhastigheten för att spara energi, med fyra inställningar tillgängliga: Turbo Mode, standardläge och energisparläge kompletteras med ett automatiskt läge som justerar processorhastigheten i enlighet med dess belastning.

Vi använde automatiskt läge i vår batteritest, vilket innebar att ställa in P750 att spela musik non-stop från ett microSD-kort med skärmen tvingas stå på. Under dessa förhållanden, lyckades enheten drygt 12 timmar.

Detta är imponerande batteritid för en Windows Mobile 6 Professional enhet, även om realistiska användningsmönster som innebär en blandning av GPS, Wi-Fi och 3G innebär att du kommer att ha tur för att uppnå det i praktiken.

Slutsats, ASUS P750 kan vara chunky, men det förpackningar i ett stort utbud av funktioner. Kombinerat med en lika imponerande mjukvarupaket, är resultatet en utmärkt multifunktionshand som bör tilltala ett brett spektrum av mobila användare.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator