Apples iOS 6 kartläggning kommer inte att sätta stopp för Waze dagar, säger dess ordförande

Vid sin WWDC konferens i juni, meddelade Apple att, dess kommande iOS 6, skulle har en turn-by-turn crowdsourced navigering app som syftar till att hjälpa användarna slå trafik och hitta de bästa vägarna till sina destinationer. Det är en funktion som påminner om en app som redan finns för iPhone: en israelisk utvecklade app som kallas Waze, som nyligen firade sina 20 miljonte nedladdningen.

Apple tillkännagivandet omedelbart ledde till spekulationer om att Waze dagar, åtminstone på iOS, numrerades: skulle inte användare välja automatiskt för en app redan på sina enheter i stället för att hämta en tredje part ett? Ännu värre, skulle Apple stå ut med att ha en “utanför” app i App Store som gör samma sak som dess operativsystem kärna?

Det finns inget behov av Waze fans att oroa sig, enligt Uri Levine, VD och grundare av Waze. “Vi har för avsikt att vara runt under en lång tid framöver”, sade han Tel Aviv Tech. “Vi räknar med att växa på alla plattformar, inklusive iOS.

Waze, tillgänglig på Android, Symbian och Blackberry liksom iOS, i realtid, crowdsourced trafikrapporter, sin egen uppsättning av detaljerade vägkartor som täcker hela USA och större delen av Västeuropa, enkel turn-by-turn GPS-baserad röstnavigering, varningar om olyckor, väg faror, lokala företag och hastighetskontroller – och nu, efter den senaste uppdateringen, även de billigaste ställen att köpa bensin.

Trafikinformation samlas automatiskt, med Waze kontroll förarens hastighet och ladda upp det mycket några sekunder för att avgöra om de är breezing tillsammans, eller fastnat i en trafikstockning. Kartdata också samlas automatiskt som Waze kan använda en enhets GPS-funktioner för att bestämma vilken väg de ska köra på, lägga till nya vägar till sina kartor om de inte redan finns där. Och användare kan med en knapptryckning, rapporterar risker eller problem, som får skickas ut till andra Wazare.

Apple vs Waze eller Apple vs Google?

Medan Waze och iOS 6 kan överlappande i sin förmåga, är det inte klart att bolaget och Apple konkurrerar. Enligt Levine, är Apple inte intresserade av att plocka en kamp med Waze – utan istället försöker förklara sin självständighet från Google.

Du måste komma ihåg att många iOS-appar för närvarande använder Google Maps “, säger Levine.” Apple har letat efter ett alternativ till Google Maps plattform, “med en av anledningarna till Apple bygger en drivande app i iOS är att utveckla sin egen uppsättning grundkartor.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Enligt flera rapporter har Apple och Waze tecknat ett samarbetsavtal, där Waze kommer att licensiera sin välutvecklade kartsystem till Apple. Men, som kan förväntas, Levine avböjt att bekräfta berättelsen. “Vi svarar inte på rykten. När det är dags för ett officiellt meddelande som ska göras av endera parten, kommer vi att göra det”, säger han. En Apple talesman i Israel hade ingen kommentar.

Men vad Apple tillkännagivande innebär för Waze som en självständig app? Har Levine förvänta sig en massa avhopp till den nya iOS motsvarande? Absolut inte, säger han.

Hjärtat i Waze är dess crowdsourcing “, och de funktioner Waze redan tillhandahåller, såsom outsmarting trafik och samhället av förare som hjälper varandra förblir densamma, och förbättras i senare versioner, säger Levine.” Drivrutiner kommer inte att ge upp.

Levine skulle inte dras på framtida funktioner, men han gjorde det klart att sociala är där det händer för Waze, och att nya funktioner skulle baseras på crowdsourced data som förare skulle vara intresserade av. “En del av vad vi försöker göra är hitta en “medelväg” mellan Google och Apple, och bygga, förbättra, och att använda sig av den kollektiva visdom Waze samhället är det sätt att göra det “, sade han.

Dess sociala komponenten är Waze största tillgång: det finns styrka i antal, och enligt Levine bolaget planerar att rulla ut fler iterationer av Waze är crowdsourcing kapacitet. Waze senaste uppdateringen hjälper föraren att hitta de billigaste priserna för bensin inom sitt område, med förare uppdatering av systemet när de fyller upp. Vad sägs om en funktion med de bästa motorvägs diners eller snabbmat platser, baserat på förarens erfarenhet, eller till och med försäljning eller erbjudanden på lokala återförsäljare som du annars missa? Med 20 miljoner användare i samhället, möjligheter för crowdsourced uppgifter är enorma.

Och så omfattande som Waze blir, appen kommer att förbli fri, tillägger Levine, även om han inser att en betydande del av Waze användare förmodligen inte skulle ha något emot att släppa några dollar att köpa den. “Reklam modell har arbetat för oss”, Levine sade, med hänvisning till pop-up annonser för lokala företag som visas på kartor Waze. “Du måste komma ihåg att den största app i världen – Facebook – är också gratis.

Vi har en hel del fördelar som gör Waze unik “, säger Levine.” Vi kommer inte att ha ett problem i framtiden.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik