Apple skär Samsung minneschip ordning tillit shift: rapport

Apple har enligt uppgift minskat sina minneschip order från Samsung för den kommande nästa generations iPhone, en nyckelkomponent leverantör till Cupertino, Kalifornien-baserade företaget, i ett försök att diversifiera sina linjer försörjnings och minska sitt beroende av Samsung.

Först rapporterades av Reuters citerar en person med direkt kunskap om saken, förblir Samsung på listan över initiall leverantörer för snart kommer att vara släppt iPhone 5, knuten till en September 12 tillkännagivandet.

Källan talade anonymt förnekade att förhållandet skift berodde på patentrelaterade rättssalen strider mellan de två företagen, som nådde en kritisk massa förra månaden efter Samsung blev tillsagd att betala Apple mer än $ 1 miljard dollar i skadestånd för intrång iPhone och iPad kokare patent.

Samsung är fortfarande världens största minneschip leverantör av intäkterna gör DRAM-minnes och NAND flash-minneskretsar för iPhone, iPad och iPod, men kan hamna i skymundan till förmån för Japan-baserade Toshiba, Elipida minne och Sydkorea-baserade Hynix till leverans minne och flashchip, som Apple kollat ​​på lång sikt.

“Order till Hynix för både mobil DRAM och NAND flash-minneskretsar från Apple har ökat under de senaste månaderna”, enligt en källa talar till Wall Street Journal.

Den chipmaker och teknik jätte gör upp för den minskade order – tros vara omkring en fjärdedel av alla komponenter i Apples iPhone och iPad – från andra tillverkare och enhetstillverkare.

Tidigare i år, Apple försökte få ensamrätt till en stor Taiwan-baserade halvledarföretag genom att investera $ 1 miljard dollar i den chipmaker, men enligt uppgift avvisade Apples bud.

Men Apple senare förvärvades Anobit, en israelisk start som gör flashminneschip för iPhone, iPad och MacBook Air för runt $ 400–500.000.000, en av Apples största förvärv hittills. Flytten ansågs vara ett försök att avvänja tekniken jätte från tredje part för vitala hårdvarukomponenter.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik