Apple returpolicy utnyttjas i Kina, fem greps

Den mycket hånade returpolicy för Apple-produkter i Kina utnyttjades av bedragare som utbytte falska delar på riktigt och använda den senare för att bygga och sälja nya iPhone.

Enligt en rapport från TechWeb förra fredagen, var fem anställda i en elektronikaffär som säljer Apple varor greps i den kinesiska staden Wenzhou efter att de lämnat 121 falska iPhone 4S BAND delar tillbaka i december 2012. Bandet delar var kärnan i telefonen och är värda cirka 3000 yuan (US 476 $) vardera, noterade det.

Bedragare påstås utbytte falska delar till riktiga, köpte bakstycket, batteri och andra komponenter, sedan bygga och sälja dessa put ihop enheter som nya iPhone 4S telefoner för en vinst på 1000 yuan (US $ 161,62), tillade den.

Det tog Apple ett par månader att upptäcka bluff, men det fick reda på det informerade ägaren av elektronikaffär och en utredning inleddes.

Rapporten noterade polisen grep fem inblandade i bluff den 5 april 2013. Bland annat butiks ingenjör och hennes pojkvän, som sedan inblandad tre andra kollegor.

Apples returpolicy i Kina har diskuterats mycket på senare tid, efter landets statsägda TV-nätverket China Central Television Station (CCTV) sändes en utredningsrapport som hävdar, Apple var behandla lokala konsumenter med diskriminering med avseende på kundservice politik. Till skillnad från andra länder där konsumenterna får en renoverad ny iPhone om deras ursprungliga visar sig vara defekt under garantiperioden, konsumenter i Kina får en renoverad iPhone men med bakstycket den ursprungliga telefonen.

Apples vd Tim Cook senare, utfärdade en formell ursäkt på Apple Kina webbplats förbinder sig att förbättra reparation politik för iPhone 4 och iPhone 4S enheter ger tydligare språk på sin politik och förbättra tillsynen och utbildning av Apples auktoriserade tjänsteleverantörer i landet.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik