Apple Q2 2013 hårdvaruförsäljning: med siffrorna

Apples Q1 2013 resultat är ute, och de uppgifter som ger oss en inblick i hur väl företaget utförde under det senaste kvartalet jämfört med historiska data.

Låt oss börja med Apples flaggskepp, iPhone.

IPhone gjorde anmärkningsvärt väl, sälja 37.400.000 under kvartalet, jämfört med 35.100.000 år sedan kvartal. Jämfört med föregående år kvartal, innebär detta en 7 procent enhet ökar, och en 3 procent intäktsökning. Men jämfört med föregående kvartal, sålda enheter har minskat med 22 procent, och intäkterna minskade med ett öga att vattnas i 25 procent. Detta var väntat, med tanke på att föregående kvartal var en helgdag kvartal och det första hela kvartalet efter lanseringen av iPhone 5.

Går vidare till iPad, sålde Apple 19,5 miljoner tabletter (iPad och iPad Mini kombinerade), en ökning från 11,8 miljoner jämfört med samma period föregående år.

Sista kvartalet var det näst bästa kvartalet för iPad, endast falska av den starka försäljningen jämfört med föregående kvartal. Från år till år den representerade en 65 procent sålda enheter ökar och en 40 procentig ökning av intäkterna. Jämfört med föregående kvartal, innebär det en 15 procent nedgång i sålda enheter, och en 18 procent minskning av intäkterna, men återigen, det var en semester kvartal och försäljningen flytande med hjälp av iPad 4 och iPad mini.

Eftersom Apple inte bryter ned försäljningen med modell, vi kan inte berätta om iPad Mini cannibalizing försäljning av fullstor modell. Det verkar dock att ökningen av sålda enheter håller intäkter utprickade.

Än så länge är allt bra. Men det är inställd på att ändras från och med nu.

Under det sista kvartalet Apple bara lyckats flytta 3,95 miljoner Mac, ned en bråkdel både på den årsedan kvartal och föregående kvartal. Q2 kvartalet Mac försäljning representerar en 2 procent enhet nedgång men en 7 procent intäktsökning jämfört med ett år sedan kvartal, och en 3 procent enhet nedgång och en procent intäktsnedgången jämfört med föregående kvartal.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Den uppdateras Mac lineup som vi såg strax före semesterperioden misslyckats med att översätta till stark försäljning under kvartalet. Men Mac försäljning varit stabilt, medan PC-försäljningen faller genom golvet.

iPod försäljningen har också avstannat. Medan en gång Apple kunde ha förlitat sig på icke-semester kvartalets omsättning i storleksordningen 10 miljoner (ökar till över 20 miljoner under en semester kvartal), detta kvartal försäljning av 5,6 miljoner är en minskning med 27 procent jämfört med föregående år kvartal och 56 procent jämfört med föregående kvartal. iPod intäkter är också nere, 20 procent och 55 procent respektive.

Eran av iPod närmar sig sitt slut.

Generellt, kvartalsomsättningen för iPhone och iPad var bra, visar mycket starka uppåtriktade banor.

Kumulativt har Apple sålt nästan 375 miljoner iPods, över 356 miljoner iPhones och nästan 140.500.000 iPads sedan respektive produkterna först släpptes. I 23 kvartalen har Apple sålt nästan lika många iPhones som har sålt iPods över 46 kvartal och försäljningen av smartphone kommer sannolikt att gå om åldrande mediaspelare under kvartalet om respektive försäljnings banor håller sant.

Sätt att på ett annat sätt: iPhone har sålt dubbelt så snabbt som iPod gjorde.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik