Apple iPhone förbud? New York ser att förbjuda försäljning av krypterade smartphones

Kommer framtida smartphones levereras med bakdörr kryptering?

Ett lagförslag i New York försöker kräva att alla smartphones som säljs i staten kan dekrypteras eller olåst och föreslår dryga böter för leverantörer som inte uppfyller.

Den föreslagna lagen är den senaste insats av lagstiftare att göra det lättare för brottsbekämpande att komma åt och läsa krypterade data som lagras på smartphones.

Om lagförslaget framgångsrikt passera New York statsförsamlingen och senaten, kan Apple och Google möta böter på $ 2500 per enhet som säljs i staten efter den 1 januari 2016 när en detaljhandlare sålde medvetet en smartphone som inte kunde låsas upp eller dekrypteras av tillverkaren eller operativsystem-systemleverantör.

Med andra ord, det finns inget krav på Apple, Google, eller enhetstillverkare för att skapa en bakdörr. Men om någon tillverkare vill sälja en smartphone i staten, skulle enheten behöva uppfylla dessa krav annars inför en civil kostym av Attorney General eller åklagare.

New York-bor som har en åsikt om förslaget innan det går till monteringen kan ge sitt “ja” eller “nej” via en polling widget på New York State senatens sida för räkningen.

En 21: a århundradet svar på skräck

Lagförslaget kommer mitt i en långvarig debatt om bakdörrar och försvagad kryptering, delvis utlöst av Apples flytta med iOS 8 för att kryptera data som lagras på iPhone som standard.

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, varför vi fortfarande talar om bakdörrar i kryptering? Nej, verkligen, Apples vd Tim Cook vs NSA: Bra killar ska inte få sina egna bakdörrar

Apple säger att det inte är tekniskt möjligt för det förbi en iPhone lösenord, vilket gör det omöjligt att svara på regeringens optioner för data som lagras på en iPhone.

Google har genomfört liknande kryptering för data som lagras på nya enheter som säljs som kör Android 6.0 Marshmallow, men för närvarande få är i konsumenternas händer.

Apple har också kritiserats av FBI och USA: s justitiedepartement för att genomföra end-to-end-kryptering i iMessage och Facetime, som det står hindrar den från att följa med en avlyssning för att data i transit.

Techdirt, som först rapporterade förslaget konstaterar att lagförslaget från New York församlingsman Matthew Titone infördes först den 8 juni 2015 för att utskottet för konsumentfrågor och skydd. Som publikation påpekade, om räkningen passeras det sannolikt skulle leka en marknad i New York för smartphones från andra stater.

Säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: 1 miljard dollar i år, säkerhet, MedSec stämde över St. Jude pacemaker sårbarhet rapport, säkerhet, USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler, säkerhet, precision Mac OS X bakdörr avtäckt

Titone har på nytt förslaget till samma kommitté i kölvattnet av en kontroversiell vitt papper på smartphones, allmän säkerhet och kryptering av New York åklagare Cyrus Vance.

Papperet föreslog att federal lagstiftning bör kräva att “någon smartphone tillverkas, leasas eller säljs i USA måste kunna låsas upp, eller dess data tillgängliga, av operativsystemet designer”.

Förslaget kommer som debatten värmer upp över Storbritanniens så kallade “Snoopers stadgan, eller utkastet undersökningsrätt, som syftar till att kräva att företag att dekryptera meddelanden på begäran av regeringen.

USA Tech företag är oroliga för att räkningen uppgår till en brittisk lag kräver dem att göra bakdörrar i sina produkter för att kringgå kryptering.

Microsoft, Google, Facebook och Yahoo har bett den brittiska regeringen att “uttryckligen att ingenting i propositionen ska tolkas att kräva ett företag att försvaga eller besegra sina säkerhetsåtgärder”. Apple har lämnat liknande problem, som anger att “En viktig kvar under dörrmattan skulle inte bara vara där för de goda. Skurkarna skulle finna det också.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

MedSec stämde över St. Jude pacemaker sårbarhet rapport

USA brottsbekämpande kasta nätet bedragare bakom galler

Sofistikerad Mac OS X bakdörr avtäckt

David Gewirtz

bakdörr kryptering