Apple får shirty om öppen källkod podcasting verktyg

Open Source-utvecklare har ändrat namnet på ett program efter påtryckningar från Apples advokater.

iPodder Lemon var ett gratis program distribueras under GPL-licens som tillåter användare att hantera sina podsändningar – ljud och video program som laddas ner från Internet till sin MP3-spelare.

Produkten stöder mer än 15 språk och har en inbyggd katalog med tusentals podsändningar flöden, och kommer automatiskt hämta nya podsändningar när de blir tillgängliga.

Apples juridiska team frågade öppen källkod gruppen att släppa namnet på programmet som föreslås en anslutning till sitt flaggskepp iPod-enhet. Utvecklarna har nu bytt namn på produkten till Juice för att undvika rättsliga åtgärder.

Scott Grayban, en Juice utvecklare som också arbetar på en liknande produkt som kallas CastPodder avvisade Apples påstående att iPodder namn skulle förvirra användare.

Det är tråkigt att se ett stort företag som Apple gå efter en liten open source-projekt, och bara strax efter att vi hade över 1 miljon nedladdningar “, tillade Grayban.

“I själva verket, om något vi hjälpt sin försäljning av iPod eftersom det var en av de MP3-spelare iPodder kan synkroniseras till” Grayban berättade webbplatsen Storbritannien.

I en webbpublikation, karl utvecklare Garth T Kidd sade namnbytet var obekvämt, men kunde ha varit värre.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

“Lyckligtvis för oss, Apples advokater var artig nästan till den grad att vara ursäktande -.. Och helt rimligt Det är inte lämpligt för mig att gå in på detaljer i våra arrangemang, men jag kan säga att jag inte känner hårt genom Sure inte skulle jag ‘t har sinnade inte behöva ändra vårt namn, men det kunde inte riktigt undvikas “, skrev han.

Apple har avböjt att kommentera denna rapport.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig