Angler utnyttja kit mål upp till 156 miljoner brittiska Daily Mail läsare i skadliga annonser spree

Angler utnyttja kit har äventyrat Daily Mail online domän, vilket möjliggjorde exponering upp till 156 miljoner läsare per månad till skadlig reklam.

Skadliga annonser är ett ständigt problem för online-domäner som är beroende av reklamintäkter för att hålla sig flytande. För att öka klickfrekvenser av annonser – ökande intäkter för domänägare – tredjepartsnätverk ofta skräddarsydd reklam du ser bygger på data såsom sökhistorik eller ämnen av intresse.

Dessa annonsnätverk används ofta av populära webbplatser som når miljontals användare per månad, vilket gör dem en potentiellt lukrativ attack vektor för cyberbrottslingar vill kompromissa ditt system.

Känd som skadliga annonser, kommer angripare att betala för annonser som ska visas på webbdomäner som länkar till skadliga domäner. Om ett offer klickar vidare, de potentiellt utsätter sig för malware nyttolast, PC kompromiss och kan också lockas att lämna sina känsliga uppgifter om de tror sig vara på en legitim webbplats.

Medan kontroller på plats för att filtrera dessa annonser och stoppa dem från att bli en del av en reklam ekosystem, tyvärr, en del kommer oundvikligen slinka igenom nätet.

På tisdag avslöjade cyber fast Malwarebytes i ett blogginlägg att “sofistikerade” attack, tidigare dokumenterats som inriktning eBay och Yahoo har nu vänt sin uppmärksamhet till Daily Mail, en populär brittiska nyhetspublicering som står för miljontals besökare varje månad .

I likhet med många andra online-publikationer, annonsörer bud för att vinna framträdande skärmpaneler på en webbsida. Malwarebytes säkerhetsgrupp upptäckte att en grupp av cyberattackers hade vunnit en av dessa auktioner, skicka en annons som ska visas nära Daily Mail verktygsfältet. Om nås, denna annons kommer användare sändes till en falsk reklam server – som stöds av Microsofts Azure-plattformen – som ledde till Angler utnyttja kit.

Malware sedan eldas kända Internet Explorer och Adobe Flash Player utnyttjar till offrets systemet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Om offrets dator inte var helt lappat och up-to-date, sårbarheter i Internet Explorer och Adobe Flash player tillät utnyttja kit för att infektera systemet, som sedan fick en otäck nyttolast Ransomware kallas CryptoWall. Allt som krävs är för domänen nås för infektion ska börja.

Oturligt nog för användare, när denna Ransomware har infiltrerat ett system, filer är krypterade och ett “lösen” betalning i Bitcoin frågas om offren vill låsa upp sina system.

: Ransomware rädda kit frigörs för att bekämpa kriminella företag

Skadliga annonser är fortfarande en av de vanligaste angrepps för Angler utnyttja kit. Som attacker hålla missbrukar annonsnätverk, försöker att screena och identifiera bedrägliga eller farliga annonser som länkar till utnyttja kit som Angler eller Blackhole kan sluta som en omgång Whack-a-mole.

Topp prylar och tillbehör för hårdvara och datasäkerhet, bästa gratis viktiga affärsapplikationer för Android smartphones, tabletter, I Ashley Madison kölvatten, här är en mans berättelse om kön, sorg och utpressning, de bästa prylar för en smart, anslutna hemmet, Priset på din identitet i mörkret webben? Inte mer än en dollar

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Du är förmodligen inte kommer att kunna förhindra varje skadlig annons från att komma in dessa nätverk, men när en skadlig annons äventyrar en välkänd eller populära hemsidan, är det helt enkelt en användare antal spel som garanterar vissa tittare kommer att bli offer trots att de har besökt en betrodd domän.

Skadliga annonser är en mycket farlig och ändå ofta missförstådda hot “, Jerome Segura, Senior säkerhetsforskare på Malwarebytes säger.” Det finns inget sådant som en säker webbplats längre och det är allas ansvar att se till att deras enheter är fullt lappat och väl skyddade.

Efter kontakt med Daily Mail och tillhörande annonsnätverk, de skadliga annonser bort den 12 oktober. Detta betyder inte, dock, att andra hot inte kommer att dyka upp i framtiden.

Läs vidare: Top Picks

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters