Android och Windows Phone har unika möjligheter, men Apple iPhone 6 Plus är fortfarande bäst

Ju mer jag fortsätta att använda det nya, Apple iPhone 6 Plus, ju mer jag övertygad om att det är smartphone för mig. Men som en vanlig Windows Phone och Android-användare, det finns fortfarande några saker som jag saknar från dessa två mobila plattformar.

Före iPhone 6 och iPhone 6 Plus meddelanden, noterade jag, fem saker jag tvivlade skulle komma till den nya iPhone, och lyckligtvis visat fel av tre av de fem.

IPhone 6 Plus levereras med Volte stöd (på T-Mobile och Verizon), lång batteritid, och NFC. Beviljas NFC är fortfarande mycket begränsad, faktiskt du kan inte ens använda det tills Apple Pay lanseringar.

Priset på Android och Windows Phone smartphones är mycket mindre än iPhone 6 Plus och en fördel för båda operativsystemen. Om man tittar på den verkliga fullt pris hittar avancerade Android smartphones prissatta $ 150 till $ 250 mindre än 16GB iPhone 6 Plus.

För de senaste åren har Android varit min primära plattform för smartphones med den nya, Moto X, är en av mina favoriter. Jag fortfarande tycker om att använda Android och här finns fem fördelar jämfört med iPhone.

Nokia Lumia 1520 tjänstgjorde som min, bruksbil, för ett tag och jag har alltid haft en speciell plats för Windows Phone i mitt hjärta. Fem saker jag saknar använder Windows Phone, inkluderar

Trots några saker som finns på Android och Windows Phone som inte på iPhone, tror jag inte att jag kommer tillbaka till antingen när som helst snart. Apples nya iPhone 6 Plus är en fantastisk bit av hårdvara som uppfyller den stora skärmen fan som mig. Jag föredrar också iPhone 6 Plus av följande skäl

 webbplatsen iPhone 6 Plus täckning

Apple iPhone 6 Plus (översyn): större skärm, långvariga batteri stjäl showen, Apple iPhone 6 Plus: I bilder och skärmdumpar, Apple iPhone 6 Plus (händer på): Redan ersatt min Android-telefon, 31 sätt att förbättra din iPhone Batteri-liv

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Fördelar med Android

Fördelar med Windows Phone

Varför jag fortfarande föredrar den nya iPhone 6 Plus