Amazons Kindle Fire: Kvick konsumtion, impulsköp anordning

Amazons Kindle Fire är en kvick tablett som döljer Androids vårtor, serverar e-handel jätte olika tjänster och är byggd för konsumtion. Och oh förresten, är det mycket troligt att du kommer att köpa mer saker från Amazon när du ändå håller på.

Denna översyn handlar om Amazons strategi så mycket som det är om enheten. Kindle Fire kokas ned till sju flikar — tidningskiosk, böcker, musik, video, dokument, program och webb. Som Amazon strategi med sin Kindle serien — särskilt nya Kindle Touch, som också är bra gjort — målet är att förpassa hårdvaran till bakgrunden. När elden är unboxed det redan inrättats för att ditt Amazon konto.

Kindle Fire: här för att roa oss | Around the Web | Amazon Kindle Fire skärm

Det är värt att notera att det finns bara en knapp på Kindle Fire, en on-off switch. Kindle Fire separerades vid födseln — faktiskt kontraktstillverkaren — från Research in Motion: s Playbook. Playbook är skrymmande, men skärmen och profil är nästan identisk med Kindle Fire.

Kindle Fire: separerad vid födseln från RIM: s Blackberry Playbook. Credit: Larry Dignan

När allt förändras är programvaran. Amazons användargränssnitt döljer Android väl. I själva verket, om jag inte klicka på inställningar du skulle ha någon aning om det fanns en Android 2.3 OS alls. Du kan verkligen inte kan hitta Androidness på elden. Kindle Fire fungerar precis och kände lysande för det mesta (det fanns några barn böcker som verkade orsaka latens). Tidskrifter kommer sannolikt att vara en killer app samt serietidningar, är video praktiskt för barn men vuxna kan hitta 7-tums skärm små program fungerar bra liksom webbläsare och musikspelaren är väl integrerade. Elden är byggd för att underhålla dig. Detta faktum slog mig i huvudet när någon frågade om e-post på elden — jag inte ens tänka på det. På e-post, är Amazon, inklusive en e-postklient.

Med e-post notera, är det värt att notera vad Kindle Fire inte kan göra

Den enda port du får är att ladda. Credit: Larry Dignan

Det kan inte ta bilder,. Det är inte en anordning för att skapa innehåll,. Om du går till Android Market på vilken webbläsare du hamnar på Amazon App Store. Varför? Amazon använder sin App Store som en omdirigering eftersom man vill säkerställa app kvalitet.

Men i likhet med e-bläck Kindle, jag är bra med dessa kompromisser. I själva verket verkar Amazon att gå för de två och tre Kindle hushåll med sin prissättning. Ett e-bläck Kindle kan rida hagelgevär med Kindle Fire och inte bryta banken. Om priset punkten är rätt Jag behöver inte en gör-det-alla enheter. Jag kan leva i Amazons värld och för det mesta redan gör. Ännu viktigare, Kindle Fire passerade min dotter test. Låt oss inse det en stor del av tablett avkastning på investeringen lämnar det till dina barn — 8 och 5-åringar i mitt fall — och hålla dem ockuperade. Appar, video och barn böcker gjorde jobbet snyggt.

Vad Amazons Kindle Fire verkligen utmärker sig på är att blanda molnet med lokal lagring. Barnes & Noble gjorde en massa oväsen om sin tablett och 16 GB minne (Fire har 8GB), men för många av oss denna jämförelse kommer att vara en icke-fråga. Min musik upp till Amazons Cloud Player och jag har inte lagrat mycket av något lokalt. Moln och lokal lagring smälter samman väl. Ekvationen förändras när frånkopplad, men 8GB kan få dig genom distansflygning utan några problem.

Varje kategori på elden har en butik knappen till höger. Jag kallade Fire en konsumtions enhet tidigare, men på ytterligare granska det är verkligen ett impulsköp enhet. Vill du ha gratis video? Bli en Prime abonnent. Vill all din musik från iTunes i Amazons moln? Få 20 GB lagringsutrymme för $ 20. Behöver den nya låten? Klick. Dito för filmer. Och oh ja fysiska varor finns från hem-knappen och jag beställde vissa te. Amazon är inte irriterande med shoppingplatser, men ekosystemet handlar om e-handel. Med Kindle Fire du är i Amazons värld. Att världen råkar vara om handel och tjänster.

Jag kunde inte låta bli att leka med Kindle Fire och chuckle på Wall Street analytiker som har oroat sig för marginaler. Amazon kommer att få sina avkastning — förmodligen inom en månad från den tidpunkt då Fire köps. Det är svårt att inte köpa något. På $ 199, inte Amazon behöver inte mycket för att gå jämnt ut. Och om du köper det aktuella värdet för en kund argument bär Kindle Fire är verkligen gillar att bära en e-handel kiosk.

Kindle Fire besting Nook Tablet med fler tredjepartspartners, Kindle Fire vs iPad värmer upp för julshoppare (undersökning), Amazon Kindle, B & N Nook duell utspelar sig på butikshyllorna, New Nook Tablet har ett skott mot Kindle Fire, Amazon Kindle brand~~POS=TRUNC ekonomi: fokus på aktuella värdet för kunden, Amazons senaste Prime utspel: Kindle boklån

Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard, smartphones, Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser

Amazons prisklasser kommer att leda till två Kindle hushåll. Credit: Larry Dignan

Den andra stora temat med Kindle Fire är att det är också en plattform spel. Genom att göra det lättare att suga ut iTunes-biblioteket till Amazons moln — Jag laddade upp mitt bibliotek i 2 timmar — företaget gör det lättare att byta lojalitet och säkra din underhållning satsningar. Jag hävdar att det är mycket troligt att det kommer att finnas folk som äger en iPad, en Kindle Fire och kanske en Kindle Touch. Oavsett hur du skär det Amazon kommer att samla mer av din tid. Det är en butik som snabbt håller på att bli en tillhåll för underhållningstjänster. Dock är branden inte nödvändigtvis en iPad mördare. Om något Amazon och Apple tillvägagångssätt kommer att ockupera de låga och höga ändar av tablett ekvationen, respektive, och krossa allt i kläm.

Sammantaget är Kindle Fire värt $ 199 och integreras väl. Differentieringen med Nook blir dess integrerade musik- och videobutiker i kombination med molntjänster.

Förtydligande: En tidigare version noterade fanns ingen USB. Det finns en laddare som kan användas för att stänga av Kindle till en lagringsenhet för att ladda innehåll.

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Smartwatch marknaden växer tack vare mobila betalningar, lägre priser