Amazon Kindle Oasis omdöme: Great e-läsare, om du kan hantera pris Review

Amazon har krediterats med revolutionerande läsa tack vare sin Kindle e-läsare. Andra enheter finns, naturligtvis, men deras marknadsandel är relativt liten och ordet “Kindle” har blivit synonymt med e-läsare.

Kindle Oasis tar e-läsare i en ny sfär av premium prissättning, top-end modell. med wi-fi och 3G, kostar £ 329,99 (inkl. moms). Det är mer än nybörjar £ 319 wi-fi-only – men mycket mer mångsidig – iPad mini 4. Har Amazon gjorde ett smart drag att ta Kindle hittills fastigheterna, eller har det helt förlorat handlingen?

Den Kindle Oasis har en 6-tums E Ink skärm med samma 300ppi upplösning som de betydligt billigare resa och Paper modeller.

Kindle Oasis är verkligen en imponerande bit kit. Jag har använt alla (icke-Fire) Kindle som har lanserats i Storbritannien under längre perioder och regelbundet växla mellan e-böcker och pappers sort. Kindle Oasis helt enkelt ger den bästa e-läsupplevelse jag någonsin har haft.

Det är inte att säga att andra Kindles är dåliga, eller faktiskt att Oasis levererar sådan vida överlägsen upplevelse som alla andra modeller bör omedelbart förpassas till historien. Men om du letar efter toppen av e-läsning, då detta är för närvarande det.

Enheten själv är exceptionellt liten, mäter bara 143mm hög med 122mm bred. Två tredjedelar av dess bredd smalnar bara 3,4 mm tjock, med den återstående tredjedelen består av en 8,5 mm tjock sektion som innehåller batteriet. Det är en fjäderlätt att hålla, väger bara 133g.

Den kompakta, lätta Oasis är lätt att använda med en hand.

En tjock ram ner en långsida gör det bekvämt att använda Oasis med en hand. Ett par långa knappar kan användas för att gå fram och tillbaka i en e-bok, eller så kan du peka på pekskärmen med hjälp av alla de vanliga konventioner. Till exempel, du trycker på den övre delen av skärmen för att komma till startskärmen kontroller och inställningar, peka på höger sida av en textsida för att gå framåt i en bok, och vänster sida för att gå tillbaka. Det är lika lätt att använda Oasis höger- eller vänsterhänt som skärmen byter riktning automatiskt när du vänder enheten runt.

Kindle Oasis levereras med ett lock, finns i tre färger, som är en viktig del av sin makeup – det är löstagbar, men de två elementen bör betraktas som en enda enhet. E-läsare och dess lock är förbundna med magneter och hålls mycket hårt tillsammans. Locket ökar den totala vikten till 240g och tjocklek till 10mm, till stor del eftersom det tillför en extra batteri. Båda batterierna laddas från en enda Micro-USB-kontakt på Oasis själv, och Amazon hävdar upp till åtta veckor i livet från par av dem.

Amazon Kindle Oasis

Flir en översyn: Termografi på din smartphone, T & T Samsung Galaxy S7 Aktiv recension: Längre batteritid och robust skydd gör det en övertygande utomhus smartphone, Lenovo ThinkPad X1 Tablet granskning: Kompakt, robust och modulära

Lädret täcka, som kommer i svart, Merlot och valnöt (bilden), lägger till en extra batteri, med total batteritid till en påstådd åtta veckor.

Locket batteri laddar en på Oasis själva, så att om de två elementen är fristående läsplattan har maximal effekt som är tillgänglig. Amazons åtta veckor batteritid Uppskattningen baseras på 30 minuter att läsa en dag med trådlös av och ljussättning vid 10. Detta är inte så mycket av ett förskott som du kanske tror: Voyage och Paper modeller båda har en 6- vecka batteritid bygger på samma användarmönster.

Problemet med lång batteritid är att det är lätt att glömma att ladda, men Oasis tar relativt snabbt. Amazon säger att det kommer att ta ut fullt ut i tre timmar, och jag tyckte att det är lätt att hålla batteriet laddat. Jag märkte också mindre batteri förlust efter perioder av icke-användning än med Voyage och Paper, vilket överensstämmer med Amazons anspråk på att ha minskat effektförlust när Oasis är inaktiv.

Locket ger välkommen skydd för e-läsarens skärm, och när det öppnas upp Oasis slås på automatiskt redo för en läsning session. Täckfliken är magnetiskt dras till baksidan av Oasis, ankring det fint.

Även med en metall-infunderas chassi, skärm skydd av locket och vad Amazon säger är den starkaste skärmglaset någonsin, fann jag att jag ville ta mycket mer hand om detta Kindle än sina föregångare. Andra modeller kastas in i en påse med alla typer av slumpmässiga kit, och hamna lite slagna som följd. Oasis känns mer av en investering, så det är troligt att ägarna kommer att ha en separat yttre skal fall för att hålla locket och Oasis sig i ursprungligt skick.

6-tums E Ink skärmens 300ppi upplösning och 16 gråskalor är desamma som på Voyage och Paper, men det finns tio lysdioder bakom skärmen här, till skillnad från sex på Voyage och fyra i Paper. Detta bidrar till att säkerställa större belysning enhetlighet, vilket är välkommet.

Oasis levererar tydlig, skarp text med utmärkt ljusstyrka likformighet över skärmen.

Trots avsaknaden av nya skärmfunktioner, är även mycket liten text tydlig och skarp, och enligt min rent subjektiva uppfattning skärmen visas en lite vitare än på de två ovannämnda Kindles. Jag fann att läsa en mer angenäm upplevelse än på Voyage och Paper, men skillnaden är marginell, och skärmen uppdateras verkar inte fortare än på andra nya Kindles.

Den adaptiva framljusteknik som dök upp i Voyage är inte här – du behöver justera ljuset manuellt om du vill använda den. Jag personligen föredrar detta arrangemang, även om jag tycker att det borde finnas på denna premiemodell tillsammans med möjlighet att stänga av den.

Software-vis, det finns inget särskilt om Oasis, och inga funktioner som är exklusiva för premium-terminal. Inte heller har Amazon valt att ta relativt enkelt alternativ att stöta upp det interna minnet. Det finns 4 GB lagringsutrymme här – samma som Voyage och dubbla Paper kapacitet. Visserligen kommer detta att hålla en massa böcker, men mer lagringsutrymme skulle ha potentiellt varit oavgjort, och ett relativt enkelt sätt att differentiera Oasis som en premiumprodukt.

Kindle Oasis är ett nöje att använda, och det har vissa förbättringar under de senaste Kindles. Men prispåslaget är högt med tanke på räckvidd och omfattningen av dessa förbättringar, och höjningen de erbjuder är dålig valuta för pengarna jämfört med £ 183,99 (inkl. Moms) Kindle Voyage med wi-fi och 3G eller 135 £ (inkl. moms) Kindle Paper med wi-fi och 3G.

Kindle Oasis ser bra ut och fungerar bra, men saknar show-stopp funktioner den borde verkligen att erbjuda med tanke på dess högre pris.

Läs flera kommentarer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator