Amazon Indien står inför en stor byråkratisk vägspärr

Som det visar sig, kommer Amazon Indiens fullfjädrat verksamhet i Indien måste ta itu med en annan rättslig och byråkratiskt hinder. Den indiska regeringens beslut nyligen att tillåta utländska direktinvesteringar (FDI) i indiska detaljhandeln har lett till en politisk storm. Medan regeringen arbetar med oppositionen och dess allierade, är mer information om regeringens FDI planer ytan. Enligt en ny rapport från Live Mint, de utländska direktinvesteringarna i detaljhandeln godkännande kommer med en klausul om e-handel verksamhet i landet.

Surabhi Agarwal & Asit Mishra säga företag (lokala och internationella) med foregin investering kommer inte att tillåtas att sälja varor på nätet. Det är så enkelt. Bestämmelsen bör ta ett stort leende till Indiens nuvarande e-handel ledare – Flipkart. Den, företaget upp $ 150 miljoner förra månaden, och fortsätter att växa med någon verklig konkurrens. Och här är liten twist, FDI bestämmelsen undantar investeringar genom private equity och riskkapitalister.

Följderna av detta tillägg är ännu inte förstått,. Amazon nyligen lanserat Kindle Store i Indien, om företaget kommer att behöva avbryta dessa operationer är okänd. (Kindle Reader försäljningen kommer sannolikt att få fortsätta, eftersom de säljs via TATA Croma. Även Amazon ses som en som kommer att förlora mest, varumärken som IKEA och även lokala företag kommer att påverkas.

Med tanke på hur saker och ting fungerar i Indien, kommer det säkert att bli en jugaad att navigera genom detta. Just nu tillåter FDI i indiska detaljhandeln ser ut som en 1 steg framåt och två steg bakåt drag.

H / T @ tsuvik för berättelsen

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

E-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning sänder rysningar genom indiska IT, telekom, Singtel att punga ut $ 1.8b för högre insatser i Indien, Thailand telemarknaden

SingTel att punga ut $ 1.8b för högre insatser i Indien, Thailand telemarknaden