Airbnb höjer $ 100 och upprätthåller $ 25.5b värdering

Airbnb har samlat in mer än $ 100 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda som ser hemmadelning start behålla sitt värde på ca $ 25,5 miljarder källor med kunskap i ämnet säga.

Den senaste insamlings runda rapporterades först av Wall Street Journal, som sade San Francisco-baserade företaget genererade $ 340.000.000 i den nyligen avslutade räkenskapskvartal på bokningar på $ 2,2 miljarder kronor.

Inkomst- och bokningar siffror var ungefär dubbelt så höga som sett ett år tidigare, enligt rapporten.

Airbnb räknar med att bli lönsamma nästa år, en källa nära företaget AFP medan bekräftar uppgifter om finansieringsrunda.

Airbnb är bland de mest framträdande av de gemensam konsumtion startups, hjälper fastighets invånare hyra ett rum eller hela sin bostad under omrörning oro i hotellbranschen om illojal konkurrens.

Vissa kritiker hävdar också start utgör ett incitament för fastighetsägare att vräka varaktigt bosatta och konvertera logi till korttidsuthyrning, vilket skapar en omvälvning i den traditionella marknaden för uthyrning.

Företaget lovade denna månad att betala skatt och inte nedskurna till långtidsboende bland kritik orättvist konkurrerar med hotell och har förvärrat en San Francisco bostadsbristen.

Böljande start släppt en så kallad gemenskaps Compact där det lovade att betala sin “beskärda del” av hotell och turistskatter.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Det lovade också att vara öppen med information om Hemmadelning aktivitet och att arbeta för att förhindra korttidsuthyrning från att bita i tillgången på lång sikt bostäder.

Tidigare denna månad, San Francisco väljarna förkastade en åtgärd som skulle ha begränsade kortsiktiga bostadsuthyrning i vad som sågs som en folkomröstning om Airbnb.

Den kontroversiella start fick sin första $ 25,5 miljarder värdering i juli i år, som följde på kassatillskott på $ 1,5 miljarder dollar från investerare.

Vid den tiden var det sagt miljarder dollar investering skulle användas för att expandera Airbnb erbjudande i Asien, och som svar på en ökning av antalet kinesiska användare förra året 700 procent, Airbnb gick på en lokal hyra spree i augusti.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

På $ 25,5 miljarder är Airbnb värd mer än hotell jättar Marriott ($ 20,90 miljarder), Starwood ($ 14 miljarder), och Wyndham ($ 10,01 miljarder), och strax bakom Hilton Worldwide – värderas till $ 27,7 miljarder.

Förra veckan, Airbnb kom upp mot den australiska regeringen, inför senatens utredning om skatteundandragande av multinationella företag. Utskottet sonde online boende start, kräver en förklaring av var de pengar som betalas i Australien var på väg.

Avslå kravet på Airbnb att betala skatt i Australien, Sam McDonagh, Airbnb Country Manager Australien och Nya Zeeland, sade tjänsten resulterar i gäster injicera pengar i samhället och ofta vistas längre än en typisk turist skulle tillade att även om Airbnb fortsätter att växa har typiska hotell också upplevt en räntehöjning.

McDonagh sade också i genomsnitt $ 7100 intjänas genom Airbnb värdar per år, och det antas att värdar betala sina krävs skatt i deras ort.

Alla Airbnb transaktioner inom Australien gå igenom dess Irland-baserad plattform, som Airbnb Australia Pty Ltd helägt av Airbnb Irland.

Inför liknande skatteproblem i USA, staden Philadelphia, legaliserade Pennsylvania och ange planer på att beskatta Airbnb och andra korttidsuthyrning tidigare i år. Vid den tiden, Philadelphia var den största staden i USA att legalisera uthyrning via online marknadsplatser, gå San Francisco, Kalifornien, och Portland, Oregon, i att bemyndiga bolagets tjänster.

I juli, Philadelphia Kommunalråd William Greenlee sade Airbnb-typ lägenheter är i huvudsak kortfristiga hotell, och bör göras för att följa samma regler.

Australian teleoperatörer Optus samarbetar med Airbnb i september för att ge våra kunder både tjänster med AU $ 30 kontantkort erbjuder internationell dataroaming, samt ett boende kupong AU $ 50.

Denna nyhet kommer att vara en välkommen bonus till Aussies rubrik utomlands jul med Airbnb, “McDonagh sa på den tiden.” Nästa vecka ensam, kommer mer än 25.000 lokalbefolkningen använder Airbnb att boka sitt boende någonstans i världen. Denna fantastiska partnerskap låter både Optus och Airbnb kunder landa på fötterna så snart de sättningen var som helst i världen.

med AAP

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera