AIA introducerar mobila POS för försäkringsagenter

SINGAPORE – AIA Singapore har lanserat vad det svartabörshajar att vara försäkringsbranschen första interaktiva point-of-sale (iPOS) systemet, och säger att det syftar till att hjälpa agenter skära ner tid på att få sina politiska ansökningar och göra det möjligt för kunderna att få försäkring råd och täckning så snabbt som inom ett dygn.

Under lanseringen här onsdag, Tan Hak Leh, VD för AIA Singapore, sade företaget är det första försäkringsbolaget globalt för att lansera en fristående, mobil point-of-sale system, via en app som körs på Apples iPad tablett. Appen kommer att underlätta hela processen från faktainsamling och analys av kundens finansiella hälsa rekommendation av lämpliga strategier och underkastelse, säger Tan.

Singapore kontor i spetsen projektet som det var en kritisk marknad för AIA och är en av de mest anslutna länderna i världen, förklarade han. Vidare skulle kunderna här vara bekant med användning av e-signaturer för att täta den politiska program, och det fanns en färdig pool av talang lokalt för att hjälpa företaget att utveckla systemet, tillade han.

Denna “multimiljon” projektet inte är begränsade till Singapore men, men kommer att spänna över hela Asien-Stillahavsområdet, eller specifikt, de 14 marknader där AIA har en operativ närvaro, sade VD.

De närmaste marknaderna att få appen blir Malaysia, Indonesien och Hong Kong, men systemet måste lokaliseras för att passa marknadens regulatoriska krav och behov. Detta innebär att utbyggnaden kommer att genomföras inom de närmaste 12 till 18 månader, sade han.

Bill Lisle, vice vd och koncernchef distributionschef på AIA Group, som också var närvarande vid lanseringen, pekade på iPOS systemet som ett exempel på hur företaget sätter kunden först och använder “rätt innovation” för att överbrygga den försäkring brister i skyddet.

Värdera resultaten från Life Insurance Association Singapore, sade AIA springan under försäkring i Singapore har halverats från 7,6 gånger den årliga inkomsten 2006 till nuvarande 3,7 gånger. Men inflation och ökade sjukvårdskostnader är faktorer som understryker behovet av mer att göra för att få singaporeaner tillräckligt skyddade, vilket företaget hoppas dess mobilapp kommer att bidra till, säger Tan.

Skära ner tid, papper, är en av de viktigaste fördelarna med iPOS verktyget skära ner tiden medel måste lämna finansiella hälsotillståndet och politiska former till sina byråledare för granskning och godkännande. Utan detta kan underwriting processen inte inledas, förklarade VD.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Med papper och-penna metoden kommer AIA: s finansiella tjänster konsulter måste släpa runt travar av former och rådgivning för att presentera för potentiella kunder, och behöver ofta tillbaka till kontoret för att få de godkännanden som krävs och kvitton för kunder, konstaterade han.

IPOS metoden väntas sänka hela inlämnande processen tiden ner från en till två dagar till bara några timmar, sade han.

Frågade om företaget måste helt översyn sin backend-system för att erbjuda denna mobilapp till sina agenter, Leong Weng Ling, CTO på AIA Singapore, sade att detta inte var nödvändigt eftersom det var en äldre iteration av iPOS utvecklats tidigare.

Medan det tidigare programmet inte ta bort som det brukade äldre teknik och kunde inte skala i form av licenser, “ryggraden” av systemet såsom nätverksväxel återanvändes av IT-avdelningen för utveckling av IPOS, Leong delas med webbplatsen Asien efter händelsen.

Biometrics använde 2FA som garantier, AIA samarbetar också tyska företaget Softpro att säkerställa dess, biometriska, e-signatur systemet kommer att möta branschregler.

Den programvara som används tar hänsyn till hastighet, styrka och stil varje slag i en underskrift och fångar data för att skilja olika användares signaturer, uppgav Leong.

När det gäller efterlevnad och säkerhetsfrågor, sade CTO säkerhet har utvecklats för att säkerställa varje handling och transaktions gjort med hjälp av appen kommer att skyddas. Detta innebar att genomföra AES 256-bitars kryptering för dataöverföringar, HTTPS-protokollet för alla webbaserade aktiviteter, samt med hjälp av ett biometriskt system e-signatur, avslöjade han.

Användare som loggar in på appen för första gången kommer att få sina meriter kontrolleras av AIA: s backend-system för att kontrollera om agenten är fortfarande med företaget, och vilken typ av försäkringar han tillstånd att sälja. Efterföljande inloggningar kommer att ske via en telefonbaserad, tvåfaktorsautentisering (2FA) process, förklarade han.

Men för agenter som tappa bort sina iPads och riskerar att förlora alla sina kunders kontaktuppgifter och annan känslig information, Leong sade AIA kan fjärr torka bort data i enheten.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell