Acer att sluta erbjuda Intels Thunderbolt på sina datorer

Acer var en av de första företagen (efter Apple) för att stödja Intels begynnande Thunderbolt höghastighetsport i sina system tillbaka 2012. Snabbspola ett år, dock, och PC-tillverkaren har fastställt att Thunderbolt är inte längre en del av dess företags framtida planer.

En Acer talesman har sagt vår systersajt denna webbplats att företaget inte längre kommer att omfatta Thunderbolt på sina bärbara och stationära datorer, istället förlita sig på USB 3.0 för höghastighetsöverföring av data mellan sina system och kringutrustning.

Flytten kommer som ett slag mot Thunderbolt, som har helt anammat på Mac-datorer, men har bara använts sporadiskt på Windows-datorer – oftast mer avancerade modeller. Ändå Intel berättade denna webbplats att flera företag som Asus, Dell, och Lenovo har lagt Thunderbolt stöd till sina nya Haswell-baserade system, och att Thunderbolt främjas för mer avancerade maskiner.

För sin del, kommer Apple att inklusive, Thunderbolt 2, vilket fördubblar genomströmningen till 20Gbps, med sin kommande översynen av skrivbordet MacPro. Som kommer att hålla i god tid innan USB-standarden, som inte kommer att nå 10Gbps tills nästa år. Ändå verkar USB 3.0 genomströmning av 5Gbps att vara mer än tillräckligt för de flesta dator köpare – och tillverkare.

Är Thunderbolt stöd på checklista för ett nytt system? Låt oss veta i Talkback nedan.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet