Acer Aspire One Cloudbook 14, först ta: Windows 10 på en liten recension

Med en prislapp på bara £ 150, Acer Aspire One Cloudbook 14 är en iögonfallande utsikter om du är på en stram budget. Men kan du verkligen använda Windows 10 laptop för vardagliga arbetsbelastningar utan att köra in några problem?

Massor av kompromisser som har gjorts för att uppnå kanonpris punkten. Processorn, till exempel, är en dual-core, 1.6-2.16GHz Intel Celeron N3050 med 2GB RAM i stöd. Genast, CPU / RAM kombination, och integrerad HD-grafik, kommer att begränsa dina ambitioner för denna laptop.

Sedan finns det futtiga fördelningen av 32 GB SSD-lagring. Med Windows 10 Home konfigurerat fanns bara 12.9GB gratis, som inte kommer att vara tillräckligt för att installera många appar från tredje part. Och om du vill lagra massor av bilder, musik eller video, sedan titta bort eller faktor i extern lagring.

Vid £ 150, Acers 14-tums Celeron N3050-baserade Aspire One Cloudbook 14 prisvärt – men du bara få 32 GB SSD-lagring.

För att vara rättvis, gör Acer inga ben om den minimala lagring – den “Cloudbook” namn är en tung ledtråd som du förväntas att hålla de flesta av dina data utanför enheten. Acer buntar 1TB OneDrive lagring, plus ett års prenumeration på Office 365 Personligt – och naturligtvis finns det inget som hindrar dig att inrätta andra moln konton också.

Skärm och tangentbord är viktiga komponenter i laptop användbarhet, men 14-tums 1366 x 768 bildpunkter TFT panel är en besvikelse. Ljusstyrka går inte alla att höga, betraktningsvinklarna är dålig (särskilt på vertikalplanet) och urtvättat ut. Skärmens matt finish är välkomna, men om du är ett fan av videovisning, eller om du behöver en levande, ljus display av andra skäl, leta någon annanstans. Video strömmas från YouTube var blek och besvikelse.

Ljudkvaliteten är ganska dålig: det finns gott om volym, men bastoner är i stort sett frånvarande. Musik och video fans bör undvika.

Tangentbordet är bättre, med en hel del resor i nycklar, som är väl fördelade. Vi fann att skriva ganska bekväm. Pekplattan är generöst tilltagna och lika lyhörd.

Tangentbordet är en av denna kanon bärbara dator bättre funktioner.

Acer Aspire One Cloudbook 14 AO1-431-C7F9 – 14 “- Celeron N3050 – 2 GB RAM – 64 GB SSD

Adobe Sign, först ta: Fler alternativ, mer integration, mindre papper, Fujitsu Stylistic R726 recension: Ett företag 2-i-1-hybrid med LTE stöd och valfri vagga docka, Jaybird Freedom 5: e generationen headset hands-on: Perfekt för spår och vägen

Batteritiden är också ganska bra. Acer hävdar upp till 12 timmar och mina anekdotiska resultaten, baserade på användning av Cloudbook 14 för ett par dagar, föreslår att om du begränsa dig till surfning och skapa dokument / redigering, bör du få en hel dags arbete från systemet på batteriet kraft.

Chassit är uppenbarligen plast, och det finns betydande flex i locket avsnittet – kommer denna budget laptop inte står sig väl till ovarsam hantering. Det är rimligt portabel men väger 1,6 kg och mäter 33.94cm bred 23.49cm djup av 1.79cm tjock.

Det är trevligt att se en fullstor HDMI-port, och det finns två USB-portar – en USB 3.0, den andra USB 2.0. Det finns också en hörlursuttaget. En SD-kortplats kan du expandera på den minimala intern lagring: du kan få en 32GB MicroSD-kort med SD caddie för mindre än £ 10, kostar mindre än £ 20 64GB och du kan verkligen blåsa ut med en 128GB kort för under £ 50 – och dessa är ingalunda de lägsta priserna runt.

Det är olyckligt att SD-kortet inte passar helt i hållaren: ungefär en femtedel av den sticker ut från kanten av den bärbara datorn, vilket gör det svårt att lämna ett kort på plats som en permanent tillägg till det interna minnet.

Du måste göra vissa kompromisser med Acer Aspire One Cloudbook 14 – särskilt på det interna minnet, bildkvalitet, processorkraft och bygga kvalitet. Om du kan leva med dessa, njuta av kanonpris.

Läs flera kommentarer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator