10 Trade Show engagemang tekniker för att maximera din begränsade tid

En hel del av er kom precis tillbaka från CES – och var glad att du gick – eller är verkligen glad att du är tillbaka. Varje år ett stort antal av oss delta mässor – antingen bara närvara eller utställning eller hitta ett annat sätt att delta, i hopp om att vi kommer att få några allvarliga nytta av den. Merparten av tiden, vi får lite affärsnytta och en stor baksmälla.

Döm om min glädje när jag fick David Spark (@ dspark), VD och grundare av Spark Media Solutions för att erbjuda upp några råd om hur man faktiskt få ut något av dessa mässor. Medan Davids Företaget fokuserar kring innehåll marknadsföring, är David själv faktiskt en ninja mästare på att göra något av mässor – saft av citroner. Han skrev en bok som heter Tre fot från sju siffror: One-on-One Engagement tekniker för att kvalificera sig fler potentiella kunder på mässor (finns på ThreeFeetBook.com). Han känner sina grejer så bra att Spark Media erbjuder nu mässa utbildning – något som du kanske vill använda er av.

Den andra saken som du behöver veta om David är – väl två saker – han är en oerhört begåvad filmare och en enormt sympatisk person.

Så med det, kommer jag att hålla käften och låt David ge dig några verkligt användbara idéer om hur man ska hantera ditt deltagande på mässor.

Det är din show golv, David.

Varje år miljontals människor tillbringar en förmögenhet i tid och pengar att delta i mässor och konferenser. För deltagande företagen, dessa kostnader fortsätter att växa när du slår på sponsring avgifter, monter konstruktion och resekostnader. Med allt arbete och pengar att delta och sponsra konferenser, jag är alltid förvånad över hur lite ansträngning går åt att förbereda och muttrar om hur vi kommer att engagera en-mot-en med våra branschkollegor.

Vid en mässa frågade vi deltagare om de hade en öppning linje för att stoppa deltagare. Några gjorde, men många kunde bara komma upp med “Hej” eller tas de inte ens tänker på en.

Företag kan spendera $ 30K till $ 250K och upp till närvara och sponsra en konferens. Dessa pengar är oftast spend samordna saker såsom flyg, hotell, monter utrustning och giveaways. Ironiskt nog, i vad är vanligtvis en människa till människor som säljer företag, lite till noll tid och pengar spenderas på hur din personal kommer att bete sig och interagera med deltagarna.

Om du är omgiven av din mest idealiska publiken med en begränsad tid att tala med dem i en miljö som är kostar en förmögenhet, skulle du inte vill vara förberedd med en uppsjö av en-mot-en kommunikationstekniker?

Mässor är företags Burning Man

På en mässa du arbetar i en miljö av komprimerad tid och utrymme i en miniatyr stad dekorerad med företags konst. Så fantastiskt och underbart som det kan vara för ditt företag, är det alla kommer att avdunsta vid en förutbestämd tid. Om du vill lyckas, måste du göra det mesta av det dyrbara lite tid.

Mer positiva engagemang, inte fler skanningar

“Har ni kunder du älskar?”, “Tror du att du kan göra mer för dina kunder?”, “Vill du ha en lösning som inte skulle lägga mer press på dig, men kan leverera mer för dina kunder?”

Om vi ​​antar att du arbetar i en person-till-person sälja företag, skulle du inte vara mer framgångsrik med mer positiva kvalificerade uppdrag än bara badge skanningar? Och skulle du inte ha mer av dessa interaktioner om du visste hur man stoppar en person, engagera och kvalificera den personen snabbt?

Här är tio testade rekommendationer. Läs vidare.

1: Fråga ett yttrande fråga

Folk älskar att bli tillfrågad om och ge sin åsikt. Lägg ovanpå det en möjlighet att visa sina smarta och du har någon fast. Ett sätt att lära sig om någon är rätt för ditt företag är att ställa ett yttrande fråga.

Stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar, Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT-avbrott, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

speciell funktion

Här är tekniken

Öppna genom att fråga, “Kan du svara på en fråga för mig?”

För förbättrad framgång läsa deras namn och företag av deras märke, med något specifikt för sin verksamhet (t.ex. “John, arbetar du på Oracle, kan du svara på en fråga om databaser för mig?”).

Fler stora projektidéer

Fråga sedan en sann yttrande fråga (t.ex. “Vad tror du är den viktigaste sättet företag faller kort med Big Data?”).

Varför det fungerar

Folk älskar att dela sin åsikt.

Svaret kommer snabbt att ge dig en uppfattning om hur mycket de vet om ämnet och / eller om det rör sig om dem. Du kan också mäta vem i ditt företag bör tala till nästa.

Svaren blir stor marknadsundersökning foder. Håll reda på alla svaren.

2: Använd en kamera som en stötta

CES är ett skyltfönster för tech trender som kommer att forma det kommande året. Eftersom konsument tech har nu ett stort inflytande på företagen, sätter vi fokus på de viktigaste CES trender för företag att titta på.

Det mesta av arbetet min fasta gör innebär att intervjua människor på kameran på mässor. Jag har funnit att den omständigheten jag har prop av en videokamera tillåter mig att skära igenom gemensamma småprat och få in och ut ur en konversation mycket snabbt.

Här är tekniken

Med videokamera i handen, presentera dig till en deltagare och berätta för dem du filmar en video för en viss utlopp (det kan vara din blogg) och du skulle vilja be dem en fråga om kamera.

Efteråt, be om deras kort så att du kan följa upp och dela video när den är klar.

Varför det fungerar

Det finns inget behov av småprat alls. Kameran (eller så kan du använda en klippbordet) fungerar som en stötta som gör det klart att du har en mycket specifikt mål.

När du är klar, eller om de säger nej, har du en ursäkt för att gå bort eftersom det är klart att du har ett mål.

Även om de säger nej eftersom de är blyg eller PR kommer inte att låta dem vara på kamera, är det fortfarande möjligt att de fortfarande kan vara intresserade av ämnet och därför en kvalificerad ämne.

Du har en ursäkt för att samla ett visitkort, plus att du har en tillgång från händelsen att dela med dem efteråt att de kommer att vara angelägna om att se eftersom de kan vara i det.

För mer information, läs “Hur man bli riktigt framgångsrik producera en skit video.”

3: Ställ in en-mot-en intervjuer i förväg

Traditionellt, veckor innan en stor mässa eller konferens, ett företags PR kommer hammare delta press och analytiker med e-post frågar om de skulle vilja träffa sin vd att prata om sin senaste meddelandet. Dessa e-postmeddelanden är liktydigt med att säga “Hej, du känner inte mig och jag känner inte dig, men jag tänkte att du skulle vilja uppmärksamma mig.” Medan stötande när de sätts i detta sammanhang, press och analytiker har kommit att förvänta sig. Om någon annan än en PR-person gjorde detta du skulle vara helt förbluffad. Det är bara inte hur vi bildar normalt relationer.

Vi har hittat en betydligt mer framgångsrik teknik är att bokstavligen vända formatet, eller som jag vill kalla det, gör en PR 180 och be påverkare om du kan intervjua dem för en publikation.

Här är tekniken

Skicka ett mail några veckor före händelsen och fråga om du kan intervjua dem. Du i huvudsak säger jag vill uppmärksamma dig snarare än ber dig att uppmärksamma mig.

Håll ämnet något löst som du vill att de ska tala på deras kompetens.

Varför det fungerar

Det är en fantastisk relation gör drag. Det är mycket lättare att få folk att ta hand om dig om du bryr dig om dem först.

Du har en personlig uppföljning tillgång att dela.

Det är det bästa sättet att få en-mot-en kopplingar med de bästa påverkare på konferensen.

För mer information, läs “Insider tricks landning intervjuer med industrirockstjärnor.”

4: Ät inte lunch med personer du känner

Om du inte har en planerad lunch med kunder eller potentiella kunder, aktivt leta efter personer som du inte känner och gå med dem för lunch. Undvika vad som kommer att vara bekväm (äta med dina medarbetare) och tvinga dig själv att bryta sig ut ur ditt skal och äta med folk du inte känner.

Här är de tekniker

När du kommer in i rummet för måltider, scanna utrymme för en tabell som är nästan full och redan engagerade i samtal. Om människor agerar livlig, det är ett gott tecken. Gå med i den tabellen.

Undvik bord där alla ignorerar varandra och stirrar på sina telefoner eller datorer.

Varför det fungerar

Lunchtid är när människor är en företagsintern publik.

Du kan tillbringa tid att lära sig vad andra har lärt sig på utställningen.

Du behöver för att maximera din tid att träffa nya kvalificerade personer, och du kan göra det under en måltid, som en del av tradition ser som “ned” tid.

5: Fäst dig till kontakterna

En kvalificerad person behöver inte nödvändigtvis vara en person som kommer att köpa din produkt. De kan vara “kvalificerade” genom att de kan vara en bra relation och ansluta dig till andra nyckelpersoner i branschen. Tänk på kontakterna du vet i din bransch och hur kraftfulla de har varit för din verksamhet.

Här är tekniken

Om händelsen är kopplad till en förening, ringa i förväg och göra det klart att du kommer att komma till händelsen och du är intresserad av att gå med i föreningen. Fråga dem om namnen på de viktigaste medlemmarna som kan introducera dig runt.

Använd denna möjlighet att även nå ut till dessa människor och be om en en-på-en intervju.

Varför det fungerar

Genom att uttrycka intresse för den organisation de kommer att vilja se till att du har den bästa möjliga upplevelsen. Det betyder att de kommer att introducera dig till nyckelpersoner.

Gå in i ett rum där du vet att ingen kan vara skrämmande. Få övertaget genom att ha namn på förhand av de mest inflytelserika människorna i rummet.

6: Läs personen – Kommer de vara till hjälp?

För vissa människor är det i deras natur att vara till hjälp. Utöka din definition av “kvalificerade” för att inkludera människor som helt enkelt ivriga att hjälpa. För åtta år sedan träffade jag en kameraman på en utställning som är bara en av dessa verkligen hjälpsamma människor. Han har blivit en fenomenal tillgång till mitt företag genom att ansluta mig till nyckelpersoner och jag har även anställt hans företag för ett par projekt.

Här är tekniken

Det finns inte mycket att det bortom att bara läsa den person som vänliga och hjälpsamma. När du känner att element, släppa alla förespeglingar för “examen”.

Återgälda. Om de visar en iver att vara till hjälp att hitta ett sätt att återgälda tjänsten.

Varför det fungerar

Hjälpsamma människor är nästan alltid mer värdefull än en “kvalificerad” personer som är inte svarar.

Du kommer att ha mycket roligare med kollegor som är användbara.

7: Ställ en “ja” sekvens

Om du arbetar på en DIY projekt egen, denna omfattande guide till teknikprojekt är ett bra ställe att börja.

Denna gemensamma säljteknik för att få en tidig överenskommelse förbättrar framgångsrika din försäljning pitch. Den kan också användas för att kvalificera en person.

Här är tekniken

Ställa en rad frågor som du kan förvänta dig en kvalificerad person skulle svara “ja”. Till exempel

Börja brett och få mer specifik tills du träffar att ultimata kvalificerad fråga.

Varför det fungerar

Frågar en bred fråga som du vet att du får avtalet underlättar att startpunkten för “engagemang.”

Det är mycket effektivare att gå ett ämne genom problemet och lösningen med dem svara “ja” till en rad frågor än för dig att bara komma ut rätt och berätta.

8: Fråga varför de är där

Alla har ett mål på en konferens även om det inte är välformade. Det är ditt jobb att dra att “varför är du här?” Syftet ur dem.

Här är tekniken

Ställ en vänlig första raden som omedelbart avgör om de är kvalificerade eller inte (t.ex. “Vad letar du efter?” Eller “Vad kommer du till händelsen i dag?”).

Om de är jävig, men du vet ett företag eller partner som kan hjälpa dem, peka dem i rätt riktning.

Varför det fungerar

Även om det inte uttryckligen anges, att hitta lösningar på sina problem är oftast varför människor delta i konferenser. Denna linje av förhör skär till kärnan.

Svaret kommer vanligtvis kvalificera eller diskvalificera ämnet omedelbart.

9: Vad har de sett?

Detta är den mest kraftfulla första raden som kan användas på någon konferens eller mässa.

Här är tekniken

Fråga: “Vad är det häftigaste du har sett på mässan?”

Svaret ensam kan tyda på att personen är kvalificerad.

Varför det fungerar

Din första raden begär ett yttrande som är både relevant och aktuell.

Du kommer inte till försäljning läge utan att sätta motivet i förarsätet för att leda diskussionen.

Om de svarar på ett sätt som visar att de är inte kvalificerade, det är fortfarande värdefullt eftersom du lära sig mer om vad som händer på mässan.

10: Korrespondens

En industri vän Chris Yeh (@chrisyeh) sa en gång till mig: “Du kan aldrig gå fel komplimang någon.” Ha det i åtanke om du vill att folk faktiskt stanna och prata med dig.

Här är tekniken

Lägg märke till något fysiskt om dem och komplimang (t.ex. “Jag älskar dessa skor.” “Var har du fått det cool bit av schwag?”).

Även om denna teknik kommer att få personen att sluta, måste du komma till kvalificerade snabbt. Helst titta på deras märke och om du vet företaget nämna vad du tycker om dem. Gå över toppen med komplimangen (t.ex. “Du arbetar för XYZ? Ni gör det bra. Vad skulle du behöver här?”).

Varför det fungerar

Folk sällan ignorera en komplimang.

Om du snabbt kan komma in i vad man vill om deras företag, kan du snabbt få till en diskussion om varför de är på mässan.

SLUTSATS: Vare sig kvalificerad eller diskvalificeras, lära sig att avsluta ett samtal snabbt

När du känner personen är kvalificerad eller diskvalificeras, antingen sätt, måste du ändå avsluta samtalet.

Om personen är kvalificerad, göra det klart hur man ska följa upp och / eller överlämna dem till en kollega.

Om personen inte är kvalificerad, har du fortfarande att avsluta samtalet positivt. Icke-kvalificerade personer kommer att prata med kvalificerade personer senare på utställningen, och det är viktigt att du är artig, positiv, och tydligt förklara din verksamhet. Följ dessa steg

Ser dem i ögonen.

Säger att deras namn.

Berätta din historia (t.ex. “Vi är företaget som gör ABC.”)

Säger, “Vi är nog inte rätt företag för dig.”

Tacka dem för att stoppa och skaka hand.

Säg, “Njut av resten av showen.”

Kom ihåg att på en mässa du alltid kämpar tid. Detta företags Burning Man kommer så småningom stängas. Det är därför alla konversationer måste slutligen hamnar, snabbt, eftersom ditt mål är att få mer kvalificerade uppdrag. Du kan inte göra det om du tillbringar all din tid att prata med en kvalificerad person.

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar