10 saker du kan göra för att öka din BYOD säkerhet

Allt finns det en säsong och det är säsongen BYOD. Ta med egen enhet är inte en särskilt ny företeelse men det är verkligen hetare nu än någonsin tidigare.

Människor har alltid smugglat in sina egna bärbara datorer och mobila enheter i företagsnätverk. Det finns alltid en sympatisk IT-kille runt som kommer att hjälpa den oberäkneliga BYOD avfälling komma igång att använda företagets tillgångar. Men i dessa dagar, det är en sak. Du är nu i minoritet om du inte ta med din egen enhet i företagets nätverk. Vissa företag lägga frågor om hur man ställer in den valda enheten för att hämta e-post, ansluta till VPN och dela dokument med andra användare.

Det enda som är saknas i allt detta BYOD godhet är säkerhet. Brott mot säkerheten är inte lika sällsynt som de brukade vara. Spridningen av skadlig kod har sett till att absolut ingen är immun och ingen plattform är säker från skadlig kod helvetet. Windows-användare vet detta alltför väl. Android-användare är att hitta ut snabbt vad det innebär att vara paranoid om säkerhet. Apple-användare, en gång isolerade från omfattande skadliga attacker är nu också på den mottagande änden av säkerhets badness som påverkar oss alla.

Om du tror att du är säker, du har fel. Om du tror att du inte har äventyrats på något sätt, är du antagligen också fel. Säkerhetsproblem pest företag av alla storlekar och konfigurationer.

Ökningen av BYOD ses ofta som dåliga nyheter för IT-avdelningen – men smarta CIO ser det som en möjlighet, inte ett hot.

Men du är inte hjälplös. Långt ifrån. Det finns saker du kan göra för att minimera din attack yta – annat än att dra ut eller gå analog, är det. I själva verket finns det tio saker som du kan göra för att öka din BYOD säkerhet. Denna förteckning över tio är i ingen speciell ordning, med undantag för den första, som bör vara först på listan.

97% av alla brott mot säkerheten kan förebyggas genom att använda grundläggande (lösenord, antimalware programvara) eller mellan (Brandväggar, VPN) praxis. Det finns ingen ursäkt för att låta någon lågt hängande frukt att existera i ditt nätverk. Regelbundna skydds svep och revisioner kommer att ge dig feedback på din status. Kom ihåg att den bästa säkerheten försvar är att tredje part säkerhetskonsult.

BYOD bör inte vara något att vara rädd för. Det bör vara något som görs för att förbättra en arbetsmiljö. Men låt inte säkerhetsfrågor förstöra en bra sak som BYOD. Gör din del genom att utbilda användarna och få en bra säkerhet konsult för att hjälpa dig.

6 hoten mot BYOD, Har jailbreaking eller böka enheter och BYOD mix, Oundvikliga: 62 procent av företagen att låta BYOD vid årets slut, risker Fem säkerhets att flytta data i BYOD era, BYOD: Kan det göra IT-avdelningen en hjälte igen ?

Vad tror du? Har du andra förslag att hjälpa till med BYOD säkerhet? Prata tillbaka och låt mig veta.

Recension: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder

BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas

Rörlighet, Review: Romoss bärbara laddstationen för företag som vill glädja sina kunder, Bring Your Own Device, BYOD användare: Bråka inte med iOS 10 eller Android Nougat betas, Cloud, kan vi uppnå en bättre, mer effektiv digital arbetsplats? , hårdvara, Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform

Kan vi få en bättre, mer effektiv digital arbetsplats?

Chromebook är den nya “det bara fungerar” plattform